Przykłady zadań do części pisemnej egzaminu dla wybranych umiejętności z kwalifikacji
TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Podsumowanie
0 z 9 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
Informacja
Zadania z informatora – TG.16
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 9
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 9
1. Pytanie
Źródłem witaminy C dla organizmu człowieka jest zestaw następujących warzyw:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 9
2. Pytanie
Wartość energetyczna 1 porcji zrazów wołowych wynosi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 9
3. Pytanie
Odpowiednim zestawem dla osoby stosującej dietę odchudzającą jest:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 9
4. Pytanie
Kolejność grup potraw i napojów zapisana w karcie kawiarni powinna być następująca:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 9
5. Pytanie
Który zestaw zawiera prawidłową ilość selera niezbędnego do sporządzenia 55 porcji zupy selerowej, jeśli na 1 porcję potrzeba 50 g selera.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 9
6. Pytanie
Oblicz cenę jednostkową netto jednej lampki wina o pojemności 0,1 l wiedząc, że cena zakupu 1 butelki wina o pojemności 0,7 l wynosi 21 zł, a marża gastronomiczna 100%.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 9
7. Pytanie
Do zakładów gastronomicznych typu żywieniowego należą:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 9
8. Pytanie
Do zapiekania i jednoczesnego podawania potraw służy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 9
9. Pytanie
Przedstawiony sprzęt służy do
Poprawnie
Niepoprawnie