Kwalifikacja TG10 Wykonywanie usług kelnerskich
styczeń 2022
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Które właściwości jaj wykorzystuje się podczas sporządzania majonezu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Na ilustracji przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Kawior czerwony jest pozyskiwany z ikry
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, wskaż maksymalny czas przechowywania rolmopsów niepasteryzowanych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Kasze należy przechowywać w magazynach o wilgotności względnej powietrza na poziomie 60% i temperaturze nieprzekraczającej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Który środek spożywczy należy przechowywać w warunkach chłodniczych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Polędwicę wołową do sporządzenia carpaccio należy rozdrobnić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Którą obróbkę cieplną należy zastosować do sporządzenia tradycyjnego klopsa z mięsnej masy mielonej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Uformowany rumsztyk przeznaczony do obróbki cieplnej powinien mieć kształt
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Do sporządzenia befsztyka tatarskiego należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Do sporządzenia zapiekanki przedstawionej na ilustracji należy wykorzystać makaron
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Herbatę po angielsku sporządza się z gorącego naparu herbacianego oraz
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Sprzęt barmański przedstawiony na ilustracji należy zastosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Zgodnie z wymogami systemu HACCP do obróbki mięs gotowanych, należy użyć deski koloru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Przedstawioną na ilustracji patelnię należy wykorzystać do sporządzenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Które zjawisko zachodzi w rozdrobnionym świeżym ogórku po dodaniu soli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Sposób rozdrabniania pomidorów w kostkę określany jest jako
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Który napój mieszany jest sporządzany na podstawie normatywu surowcowego zamieszczonego w tabeli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Ile równych porcji wina otrzyma się z rozlania 6 litrów wina w kieliszki o pojemności 120 ml?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Sporządzone zgodnie z technologią jajo poszetowe powinno mieć białko
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Grecka wódka Ouzo posiada charakterystyczny posmak
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Likier Bitter campari ma kolor
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Opalanie cukru na deserze, przed podaniem do konsumpcji, należy wykonać na kremie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Kawę espresso należy podać w filiżance o pojemności
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Do konsumpcji porcji flaków z boczniaka o pojemności 350 ml, kelner powinien podać łyżkę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Pracownikiem działu produkcyjnego zakładu gastronomicznego jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Liniowy lub schodkowy układ bufetów ekspedycyjnych, należy stosować w systemie obsługi typu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Przeanalizuj informacje zamieszczone w ramce i wskaż ile maksymalnie nakryć należy zaplanować przy stole o długości 2,9 m.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Ile sztuk noży stołowych średnich powinien przygotować kelner dla 20 osób do konsumpcji potraw wymienionych w tabeli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Serwisem francuskim należy podać dania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Wymienione w ramce potrawy stanowią fragment karty menu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do zamówionego przez gościa gęsiego udka z jabłkami, ziemniaków z wody i zestawu surówek, kelner powinien zaproponować wino
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Którą potrawę należy podać z kaszą jęczmienną na sypko?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji zestaw naczyń wykorzystuje się do podania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Urządzenie przedstawione na ilustracji, to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Na której ilustracji przedstawiono sztućce, które należy wyłożyć na stół, przygotowując nakrycie do konsumpcji ślimaków w muszlach?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Przedstawiona na ilustracji czynność, to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Przedstawiona na ilustracji czynność, wykonywana przez kelnera na stoliku pomocniczym, jest stosowana w serwisie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Stosując serwis rosyjski na przyjęciu zasiadanym, kelner serwuje potrawy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Śniadanie kontynentalne dla 1 osoby zamówione do pokoju hotelowego kelner powinien podać na
Poprawnie
Niepoprawnie