Kwalifikacja TG4 Produkcja wyrobów cukierniczych
czerwiec 2017
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.4 – czerwiec 2017
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.4 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytanieSyntetycznym dodatkiem aromatycznym stosowanym w produkcji cukierniczej jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytaniePrzedstawionym na ilustracji owocem jest 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieKtóry z surowców stosowanych w produkcji cukierniczej pełni rolę spulchniającą i łączącą składniki ciasta? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieW której sytuacji upoważniony pracownik zakładu cukierniczego powinien odmówić przyjęcia dostarczonych surowców? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieWyróżnikiem oceny organoleptycznej cukru podczas dostawy do magazynu jest jego Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieW temperaturze pokojowej można przechowywać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieKtóry z surowców należy przechowywać w chłodni? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieZa pomocą termohigrometru w magazynie surowców dokonuje się pomiaru temperatury oraz Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytanieOblicz, ile kg cukru wanilinowego znajduje się na stanie magazynu, jeżeli magazynier po dostawie na dokumencie PZ wpisał 2000 sztuk po 32 g i 500 sztuk po 20 g, a przed dostawą było 16 kg surowca. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieZgodnie z procedurami zapewnienia jakości zdrowotnej żywności w magazynie surowców można przechowywać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieJeżeli na ścianach w pomieszczeniach magazynowych pojawia się czarna pleśń, to należy niezwłocznie przeprowadzić zabieg Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieWskaż wyrób cukierniczy wyprodukowany na bazie ciasta parzonego. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieTarta to rodzaj wyrobu cukierniczego otrzymanego najczęściej z ciasta Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieNa podstawie zamieszczonej receptury na 1000 g biszkopcików oblicz, ile jaj o masie 60 g należy użyć, aby uzyskać 40 kg wyrobu gotowego. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytanieZamieszczony fragment instrukcji technologicznej dotyczy produkcji 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieKtóre wyroby cukiernicze w szczególności powinny być produkowane przez zakłady cukiernicze w okresie świąt wielkanocnych? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytanieW recepturze czekolady mlecznej oprócz miazgi kakaowej, mleka w proszku, etylowaniliny i lecytyny, występuje Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieWskaż zestaw surowców niezbędnych do produkcji kremu russel. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytanieDo spulchniania ciast piernikowych wykorzystuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytaniePrzygotowanie mleka do produkcji lodów mlecznych polega na jego Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieSchłodzenie margaryny przed wyrobieniem ciasta jest wskazane podczas produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieOblicz, ile dm3 mleka należy przygotować do produkcji 120 kg ciasta drożdżowego, jeżeli na 1 kg wyrobu gotowego potrzeba 0,250 dm3. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieKtórej czynności brakuje w opisie przygotowania jabłek do produkcji szarlotki? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieWskaż urządzenie służące do przemysłowej produkcji lodów śmietankowych. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieUrządzenie przedstawione na ilustracji służy do 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieWialnie w zakładzie cukierniczym wykorzystuje się do Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieObsługując krajalnicę, należy pamiętać, aby każdorazowo przed jej użyciem Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieWskaż przyczynę nadmiernie kruszącego się ciasta biszkoptowo-tłuszczowego. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytanieLiczne warstwy, pojedyncze komory powietrzne oraz tłuszcz dobrze związany to cechy ciast Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieWskaż nazwę czynności technologicznej oznaczonej X we fragmencie uproszczonego schematu technologicznego produkcji sernika wiedeńskiego. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytanieKremy grzane otrzymuje się poprzez Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieFormowanie ciasta przez wyciskanie workiem cukierniczym wykorzystuje się przy produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytanieZgodnie z system HACCP pracownik produkcyjny zakładu cukierniczego powinien przejść obowiązkowe szkolenie z zakresu Dobrej Praktyki Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytanieElementem dekoracyjnym ciastek biszkoptowo-tłuszczowych karbowanych jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytanieJak nazywa się sprzęt służący do dekoracji ciast i tortów przedstawiony na ilustracji? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieKarpatkę tradycyjnie dekoruje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytanieIle kartoników należy użyć do zapakowania 2000 pączków o gramaturze około 80 g, jeżeli w jednym kartoniku mieści się 25 sztuk? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieIle blatów wuzetki należy użyć, aby uzyskać 3000 porcji, jeżeli z jednego blatu uzyskuje się 60 porcji? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytanieSkrót CCP stosowany w zakładach spożywczych, które wdrożyły system zapewnienia bezpieczeństwa żywności, oznacza Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieKtóry parametr służy do monitorowania jakości zdrowotnej wyrobów gotowych przechowywanych w magazynie? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
