Kwalifikacja HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich
czerwiec 2021
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Który ser z przedstawionych na ilustracji należy wykorzystać do sporządzenia sałatki caprese?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Przedstawiony na rysunku element wyposażenia sali restauracyjnej służy do
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Którego surowca brakuje w przedstawionym normatywie surowcowym do sporządzenia klusek śląskich ze skwarkami?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Napoje gazowane należy nalewać gościowi
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Urządzenie przedstawione na ilustracji należy zastosować do podgrzewania
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji sprzęt barmański służy do
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Którą potrawę kelner może sporządzić przy stoliku gościa?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Kelner powinien zebrać ze stołu menaż z przyprawami oraz koszyk z pieczywem przed podaniem
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Gościom preferującym potrawy kuchni hiszpańskiej należy zaproponować
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Który chwyt sztućców serwisowych powinien zastosować kelner, serwując pieczoną tuszkę turbota z półmiska na talerz konsumenta?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Którą metodę obróbki cieplnej należy zastosować, sporządzając klopsiki cielęce?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Który napój sporządził kelner gościowi, jeżeli do jego podania przygotował przedstawiony na rysunku kieliszek?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Kelner, przyjmując zamówienie w usłudze room service, nie musi uzyskać od gościa hotelowego informacji
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Ile kilogramów pieczarek należy przygotować do sporządzenia 22 porcji szaszłyków z pieczarek, jeżeli do sporządzenia 4 porcji potrawy zużyto 400 g tego surowca?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji wyrób cukierniczy został sporządzony z ciasta
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Którą metodę zastosował kelner, porcjując tort weselny przy wózku kelnerskim?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Do sporządzenia kawy americano kelner powinien wykorzystać
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Na rysunku przedstawiono składniki kawy
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Wyparzanie zastawy stołowej ma na celu
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Które urządzenie z przedstawionych na ilustracji służy do produkcji sorbetów?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Przedstawione na ilustracji potrawy na talerzu należy podać gościom, którzy zamówili śniadanie
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Na której ilustracji przedstawiono owoc papai?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
W którym systemie samoobsługi, ekspedycja potraw i napojów odbywa się zgodnie z zamieszczonym schematem?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Nóż przedstawiony na rysunku należy zastosować do krojenia
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Który produkt spożywczy należy przechowywać w warunkach chłodniczych przed otwarciem opakowania?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Którą potrawę należy podać na przedstawionym na ilustracji talerzu?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Przedstawione na rysunku nakrycie specjalne zostało przygotowane do konsumpcji
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Który sos można sporządzić, wykorzystując wszystkie zamieszczone w tabeli składniki?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Który deser kelner powinien zaproponować gościowi z nietolerancją laktozy?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Miseczkę z wodą do płukania palców kelner powinien podać gościom po konsumpcji
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Do rozdrabniania gotowanych jaj należy użyć deski koloru
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Które warzywo rozdrabnia się w piórka?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Którą potrawę należy wpisać w kartę menu, jeżeli restauracja zaplanowała poszerzenie oferty o dania kuchni węgierskiej?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Które nakrycie powinien przygotować kelner, jeżeli gość zamówił spaghetti z grillowaną cukinią podawane metodą niemiecką?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Na ilustracjach przedstawiono kolejno technikę wykonania jaja
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Którą potrawę należy podać na wygrzanym talerzu?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Czerwone wino serwowane metodą francuską typu A do obiadu zasiadanego należy
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Opracowując kartę menu restauracji, potrawę Zabaione należy umieścić w dziale
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Który dodatek skrobiowy należy polecić gościowi, jeżeli jako danie główne zamówił on sznycla wiedeńskiego?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Który rodzaj bielizny stołowej kelner powinien użyć do dekoracji stołu, a jednocześnie ochrony obrusa przed zabrudzeniem?
- 1.
- 2.
- 3.
- 4.
Poprawnie
Niepoprawnie