Kwalifikacja HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich
styczeń 2020
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Mąka pszenna charakteryzuje się białą barwą z lekkim odcieniem koloru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Świeża ryba powinna charakteryzować się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Surowy schab wieprzowy można przechowywać w lodówce w temperaturze ok.4˚C przez okres do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Piwo niepasteryzowane należy przechowywać w ciemnych pomieszczeniach w temperaturze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Galantyna to potrawa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Krótkotrwałe obsmażenie bitek wołowych, następnie podlanie bulionem i ogrzewanie pod przykryciem nazywa się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Którą potrawę należy zaproponować konsumentowi stosującemu dietę bogatobiałkową?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Którą metodę obróbki termicznej należy zastosować przygotowując churros, tradycyjną potrawę kuchni hiszpańskiej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Nadzienie do pielmieni sporządza się z mięsa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Do sporządzenia koktajlu Margarita wykorzystuje się likier o smaku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Do sporządzenia kawy americano należy użyć espresso oraz
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Urządzenie przedstawione na rysunku stosuje się do sporządzania potraw metodą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Do odmierzenia ilości alkoholu podczas sporządzania drinków należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Do ekspedycji zupy na przyjęciu angielskim należy zastosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Śmietankę o jakiej zawartości tłuszczu należy wykorzystać do sporządzenia kremu bita śmietana?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Cechą charakterystyczną świeżego jaja jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Wypiek ciasta drożdżowego odbywa się w zakresie temperatur
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Do krojenia kalmarów należy użyć deski w kolorze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Konieczność zidentyfikowania i opisania Krytycznych Punktów Kontroli w zakładzie gastronomicznym określa system
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Stoiskowy system samoobsługowy nazywany jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Sommelier to ekspert, który ma doskonałe rozeznanie w gatunkach, smaku, aromacie i służy umiejętnościami w doborze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Na rysunku przedstawiono sposób serwowania potraw serwisem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Za właściwe funkcjonowanie restauracji odpowiada
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Do pożądanych umiejętności kelnera nie należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Do wyposażenia zawodowego kelnera należą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Przyjęcie typu Lampka wina (toast) należy zaplanować o godzinie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Która czynność wykonywana jest podczas obsługi gości z lewej strony?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Na końcu karty win należy umieścić wina
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Wymienione potrawy charakterystyczne są dla kuchni
Potrawy:
Kawior z bagietką
Kołduny zapiekane
Boeuf Strogonow
Bliny z kołdunamiPoprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Karta menu przygotowana dla diabetyków to karta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Który alkohol powinien zaproponować konsumentowi kelner po posiłku do kawy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do konsumpcji steka t-bone kelner powinien zaproponować wino
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Przyjmując zamówienie na winiak, kelner powinien zaproponować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Sprzęt barmański przedstawiony na rysunku to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Podkładka pod obrus układana bezpośrednio na blacie stołu to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Nóż przedstawiony na rysunku służy do przygotowania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
W naczyniu przedstawionym na rysunku nie należy serwować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Który rodzaj serwisu zastosował kelner, serwując zupę z wazy z lewej strony gościa?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Który sposób szczypcowy należy zastosować podczas serwowania knedli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Płonące lody z owocami kelner powinien podać, stosując serwis
Poprawnie
Niepoprawnie