Kwalifikacja HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
czerwiec 2022
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Ziarna zbóż działają zakwaszająco na organizm człowieka, dzięki dużej zawartości w nich
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Do warzyw o jadalnych ogonkach liściowych należy zaliczyć
* Dwie odpowiedzi są poprawne. Zaznacz obie, aby otrzymać punkt.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Na którym rysunku przedstawiono indyka?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Do produktów pochodzenia roślinnego należą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Które warzywo zawiera przede wszystkim chlorofil?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Truskawki należą do grupy owoców
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Na rysunku przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Schab jest przedstawiony na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Zdezynfekowane jaja należy przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Zakres temperatur 0°C ÷ 4°C należy zapewnić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Na podstawie danych w tabeli wskaż środek spożywczy, który zawiera najmniej węglowodanów.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
W czasie powolnego zamrażania surowców dochodzi do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Którego elementu – oznaczonego na schemacie białym polem – brakuje w przedstawionym schemacie „Współzależność między systemami jakości”?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Technikę peklowania należy stosować do utrwalania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Do przetworów utrwalanych technologicznie cukrem należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Przedstawioną na rysunku komorę należy stosować w magazynie do przechowywania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Do dróg technologicznie czystych należy zaliczyć drogę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Korzystając z przedstawionego normatywu surowcowego, oblicz, ile porcji potrawy należy sporządzić z 1,2 kg kiełbasy.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Na postawie zamieszczonego normatywu surowcowego oblicz, ile natki pietruszki należy przygotować do sporządzenia 16 porcji soku z pomidorów.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Przedstawiony na rysunku wyrób cukierniczy, należy sporządzać z ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Przedstawiony na rysunku sposób formowania należy stosować do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Do sporządzenia potrawki należy użyć mięsa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzania jaj poszetowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Do wyrobów z ciasta zarabianego w naczyniu należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Którą technikę należy stosować do napowietrzania mąki?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Carpaccio wołowe należy serwować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Zastosowanie którego urządzenia pozwala na utrzymanie określonej temperatury wydawanych ciepłych potraw?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Którą nazwę surowca należy wpisać do tabeli w miejscu X, niezbędnego do sporządzenia Fasolki po bretońsku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Do sporządzenia kruszonki, oprócz cukru, należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Do sporządzenia vol-au-vent należy stosować ciasto
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Którą potrawę należy podawać z cząstką cytryny?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Kolagen pęcznieje i rozkleja się podczas
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Noża przedstawionego na rysunku należy użyć do rozdrabniania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Na rysunku przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Kuter należy stosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Przedstawiony na rysunku sprzęt należy użyć do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
W zakładach gastronomicznych do obróbki surowego drobiu należy stosować deskę koloru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Na kuchni indukcyjnej należy stosować naczynia oznaczone symbolem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Przedstawiony element wyposażenia pieca konwekcyjnego służy do pomiaru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Ile porcji napoju otrzyma się z 8 opakowań soku o pojemności 1,5 l każdy, jeżeli na 1 porcję napoju potrzeba 200 ml soku?
Poprawnie
Niepoprawnie