Kwalifikacja SPC.03 Produkcja wyrobów piekarskich
czerwiec 2019
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytanieDo spulchniania ciast piekarskich wykorzystuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieW wyniku rozkładu sacharozy na glukozę i fruktozę otrzymuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieMagazynier, który w chwili przyjęcia stwierdził obecność pleśni na powierzchni marmolady dostarczonej do magazynu, powinien Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieKtóra mąka pszenna typ 850 spełnia wymagania określone w tabeli? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieDrożdże piekarskie prasowane dobrej jakości powinny charakteryzować się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytaniePierwszą warstwę worków z mąką w magazynie surowców piekarskich należy układać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieMargarynę mleczną należy przechowywać w magazynie w temperaturze nie wyższej niż Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieDo pomiaru wilgotności powietrza w pomieszczeniu magazynowym piekarni służy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytanieZeślizgi stosowane w magazynach piekarni są przeznaczone do Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieMagazynier powinien wypełnić dokument RW (Rozchód wewnętrzny), wykonując czynność Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieZapas mąki pszennej typ 650 w magazynie zakładu piekarskiego wynosi 4 tony. Na ile dni wystarczy ten zapas, jeżeli w ciągu jednego dnia zużywa się 500 kg tej mąki? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieJeżeli w magazynie surowców piekarskich stwierdzono ślady gryzoni, należy natychmiast przeprowadzić Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieBułki maślane przekładane marmoladą zalicza się do pieczywa Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieKtórą bułkę pszenną przedstawiono na rysunku? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytanieKtóre wyroby piekarskie sporządza się zgodnie z zamieszczoną w tabeli recepturą? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieIle bułek grahamek o masie jednostkowej 100 g wyprodukowano zgodnie z zamieszczoną w tabeli recepturą, jeżeli do produkcji zużyto 50,00 kg mąki pszennej typ 750? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytanieDo produkcji chleba pumpernikla należy zastosować mąkę Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieKtóry zestaw dodatków należy zastosować do produkcji pieczywa dietetycznego o wysokiej zawartości białka? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytaniePrzygotowanie soli do produkcji ciasta mieszanego polega na Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytanieMargarynę używaną do produkcji ciasta pszennego metodą dwufazową należy ogrzać do temperatury nie wyższej niż Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieCiasto na bułki pszenne wyborowe sporządza się metodą Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieSporządzanie ciasta pszennego metodą trójfazową zaleca się przy produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieCzas fermentacji przedkwasu w metodzie pięciofazowej wytwarzania ciasta na chleb żytni razowy wynosi Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieAby zapewnić najkorzystniejsze warunki dla fermentacji alkoholowej, temperatura ciasta pszennego wytwarzanego metodą bezpośrednią powinna wynosić w granicach Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieDojrzały rozczyn powinien cechować się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieZamieszczony fragment instrukcji ręcznego kształtowania wyrobów z ciasta pszennego dotyczy Po lekkim rozroście kęsy wtórne zaokrągla się dłońmi na powierzchni stołu nadając im kształt kulisty. Obtoczone kęsy należy lekko spłaszczyć dłonią i poddać rozrostowi końcowemu. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieW dzielarko-zaokrąglarce półautomatycznej część Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieZnakownicę stosuje się podczas produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytaniePodczas rozrostu kęsów ciasta na bułki pszenne, gdy produkcja przebiega bez zakłóceń, zakres temperatur w komorze rozrostowej powinien wynosić Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieAby chleb zwykły w procesie wypieku uzyskał gładką i błyszczącą skórkę, należy w czasie rozrostu kęsy ciasta Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytanieKęs ciasta znajdujący się w fazie przerostu charakteryzuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieAby zapobiec deformacjom w czasie wypieku wyrobów piekarskich, należy zastosować przed wypiekiem operację Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytaniePiec przelotowy jest rodzajem pieca Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytaniePodczas wyjmowania wypieczonego chleba z pieca wrzutowego Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytanieGdy temperatura wewnątrz wypiekanego kęsa ciasta osiągnie 55°C, to Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieKtóry zestaw cech dyskwalifikuje każdy rodzaj pieczywa? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytanieWada pieczywa objawiająca się bladością skórki oraz nadmierną jej grubością spowodowana jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieKrojenie i pakowanie chleba wiejskiego należy przeprowadzić Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytaniePo zapakowaniu pieczywa w folię termokurczliwą jest ono podawane z pakowaczki do współpracującej z nią Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieUbytek masy pieczywa powstający w czasie magazynowania określa się terminem Poprawnie
 Niepoprawnie
 
