Kwalifikacja TG10 Wykonywanie usług kelnerskich
czerwiec 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.9 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Ocenę organoleptyczną stosuje się do określenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Zakąską gorącą jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Mix pomarańczowy sporządza się zgodnie z recepturą z jogurtu naturalnego i soku pomarańczowego używanych w proporcji 1,5 : 1,0. Ile soku pomarańczowego należy dodać do 600 cm3 jogurtu, aby otrzymać mix pomarańczowy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Na podstawie danych zawartych w tabeli, określ maksymalny czas przechowywania cykorii.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Którą potrawę na śniadanie powinien polecić kelner gościowi, który preferuje zimne zakąski z jaj?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Smażenie w głębokim tłuszczu stosuje się podczas obróbki termicznej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Do sporządzenia kawy po turecku należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Do sporządzenia nadzienia do pierogów ruskich należy wykorzystać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Mazagran sporządza się na bazie naparu z kawy z dodatkiem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Składnikiem sałatki greckiej jest ser
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Nóż przedstawiony na zdjęciu służy do krojenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Sprzęt przedstawiony na zdjęciu służy do wyciskania soku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Zgodnie z zasadami HACCP do krojenia warzyw należy używać deski o barwie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Jeśli gość zamówił zupę krem z dyni, to porcja tej zupy podana w bulionówce powinna wynosić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Stare czerwone wino, które w wyniku długiego leżakowania wytworzyło osad, przed podaniem gościom, kelner powinien
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Na którym zdjęciu przedstawiono ravioli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Temperatura serwowania przekąsek gorących powinna wynosić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Fasolkę szparagową z wody, jako dodatek do dania głównego, należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Barista to pracownik
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Jaki system obsługi kelnerskiej wdrożono w restauracji, jeśli każdemu zatrudnionemu kelnerowi na sali przydzielono 4 czteroosobowe stoły do wykonywania wszystkich prac związanych z przygotowaniem stołów i obsługą gości przy stołach konsumenckich?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Klasycznym ubiorem służbowym kelnera są czarne spodnie oraz
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Który zestaw potraw powinien podać kelner gościom, jeśli złożyli zamówienie na śniadanie francuskie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Kelnerzy, wykonując prace obsługowe podczas obiadu, którego menu przedstawiono w tabeli, powinni zbierać talerzyki do pieczywa i noże do masła przed podaniem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Którą przystawkę kelner powinien polecić jaroszowi?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Zaplanowaną w restauracji ofertę potraw dla dzieci należy umieścić w karcie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Do konsumpcji musu czekoladowego z pucharka należy podać łyżeczkę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Digestif kelner powinien podać gościom
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Który dodatek powinien zaproponować kelner do zupy typu consomme?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Jeśli w restauracji stosuje się bloczki do zapisywania zamówień, to kelner podczas przyjmowania zamówienia powinien
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Wskaż naczynie, w którym podaje się porcję surówki owocowej.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Skirting należy przypiąć do stołu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do serwowania którego zestawu potraw kelner przygotował nakrycie przedstawione na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Sprzęt przedstawiony na zdjęciu służy się do wieloporcjowego podawania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Na którym zdjęciu przedstawiono kieliszek do podawania wina musującego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Na przedstawionym zdjęciu, kelner wykonuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Zup jednoporcjowo nie podaje sie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Flambirowanie ananasów kelner wykonuje pracując serwisem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Kelner podaje gościom potrawę chwytem szczypcowym rozwartym, gdy stosuje serwis
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Zgodnie z przepisami sanitarnymi, zebraną zastawę stołową po konsumpcji potraw i napojów, kelner powinien odkładać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Na przyjęciu typu lampka wina
Poprawnie
Niepoprawnie