Kwalifikacja TG10 Wykonywanie usług kelnerskich
październik 2016
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.9 – październik 2016
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.9 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Które oznaczenie zamieszczone na etykiecie butelki koniaku określa jego wiek?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Na którym rysunku przedstawiono próbę wodną jaja najświeższego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Jeżeli na opakowaniu środka spożywczego jest zamieszczona informacja „Produkt higroskopijny”, to należy go przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Suflet to potrawa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Aby otrzymać jaja mollét, należy je gotować przez
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Ostrygi podawane do konsumpcji na pokruszonym lodzie przygotowuje się z mięczaków
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Pulpety drobiowe to potrawa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Do przygotowania sosu pesto, oprócz orzeszków pinii i bazylii, należy wykorzystać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Kawę murzynek należy sporządzać z gorącego naparu kawowego
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Ser feta jest składnikiem sałatki
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Urządzenie przedstawione na rysunku służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Panierowanie pojedyncze bitych mięs przeznaczonych do smażenia polega na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
W tabeli zamieszczono recepturę do sporządzenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Wytrawny smak wina jest oznaczony na etykiecie butelki jako
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Technikę siekania tłuszczu, cukru i mąki stosuje się w produkcji ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
W którym naczyniu szklanym kelner powinien serwować long drink?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Porcja zupy krem podawanej w bulionówce powinna wynosić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Serwowane gościom danie zasadnicze: królik w potrawce z ryżem i brokułami z wody, powinno mieć temperaturę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Konsumpcja potraw i napojów przy barze jest charakterystyczna dla systemu samoobsługi typu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Podstawowym wyposażeniem kelnera jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Digestif to napój podawany
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Herbatę po rosyjsku należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Goście zamówili: zakąskę gorącą, dodatki do zakąski, wino, wodę niegazowaną. Kelner podczas obsługi gości powinien zachować kolejność podawania:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Której czynności kelner nie powinien wykonać podczas serwowania starego czerwonego wina?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Miseczkę z wodą, do opłukania opuszków palców, kelner powinien podać gościowi po konsumpcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
W karcie menu restauracji oferującej posiłki dla wegetarian powinny znaleźć się dania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Przy stole konsumenckim zasiedli: gość honorowy, kobieta, mężczyzna oraz osoba zamawiająca. Kelner serwowanie potraw powinien rozpocząć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Które wino kelner powinien zaproponować, jeśli goście zamówili pieczoną gęś?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Kelner przyniósł dania ułożone na półmisku i przełożył je na talerz konsumenta. Prace obsługowe wykonał serwisem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Zestaw naczyń przedstawionych na ilustracji kelner przygotował do sporządzenia i podania herbaty
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
W którym kieliszku należy podawać martini?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji sprzęt kelner powinien stosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Stoły o wymiarach 80 cm x 120 cm należy przykryć obrusami
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Kelner, w obecności gości, przy wózku kelnerskim podzielił upieczony comber jagnięcy tak, by każda porcja zawierała kostkę. Którą czynność wykonał kelner?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Kelner podczas flambirowania naleśników powinien alkohol
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Woda niegazowana jest podawana serwisem rosyjskim
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Przedstawiony na rysunku sposób trzymania sztućców kelner powinien stosować do podawania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Przyjęcie zorganizowane po konferencji prasowej, na którym kelnerzy roznoszą na tacach napoje alkoholowe, koktajle oraz słone paluszki i migdały, to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Przy tranżerowaniu skorupiaków należy zastosować serwis
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Realizacja zamówień room serwice dotyczy
Poprawnie
Niepoprawnie