Kwalifikacja TG10 Wykonywanie usług kelnerskich
styczeń 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.9 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Wskaż produkt pochodzenia zwierzęcego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Zawartość glutenu bada się, oceniając jakość
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Rozdrobnione mięso na befsztyk tatarski należy przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Wędliny należy przechowywać w komorze chłodniczej o wilgotności względnej powietrza 70% 80% i temperaturze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Którą obróbkę termiczną należy zastosować do sporządzenia jaj poszetowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Boeuf strogonow to potrawa z mięsa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Surowcem do sporządzenia tradycyjnego carpaccio jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Do sporządzenia tradycyjnej kawy po wiedeńsku należy wykorzystać napar kawowy z ekspresu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Urządzenie przedstawione na rysunku służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Przedstawione na zdjęciu stanowisko przygotowano do wykonania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Herbatę po rosyjsku należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Czynność, polegająca na przemieszaniu składników napoju w szklanicy barmańskiej, to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Na podstawie zamieszczonej receptury sporządzany jest sos
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Na podstawie zamieszczonego normatywu surowcowego, oblicz ilość mleka potrzebną do sporządzenia 5 porcji koktajlu bananowego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
W którym naczyniu należy podać konsumentowi porcję musu malinowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Maksymalna temperatura serwowania chłodnika litewskiego wynosi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Jak często należy czyścić kolbę w manualnym ekspresie ciśnieniowym?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Którą czynność w procesie sporządzania indyka pieczonego z nadzieniem należy przyjąć za Krytyczny Punkt Kontrolny (CCP), jeżeli w planie HAACP jako źródło zakażenia zapisano niedokładną obróbkę termiczną?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Pracownikiem działu produkcyjnego zakładu gastronomicznego jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Który system ekspedycji potraw przedstawiono na schemacie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Pracownik restauracji odpowiedzialny za przechowywanie i dobieranie win do potraw oraz serwowanie ich gościom to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Do cech osobowych niepożądanych u kelnera należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Dodatki podawane do galarety mięsnej to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Do podawania antrykotu serwisem specjalnym z wózka kelnerskiego należy przygotować: płytę podgrzewczą, deskę, nóż, talerzyk na odpadki
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Którą potrawę przygotowano do serwowania gościom serwisem francuskim?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Wykonując prace obsługowe podczas przyjęcia, kelner powinien podać kartę menu w pierwszej kolejności
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Ofertę potraw opracowaną dla diabetyków należy zamieścić w karcie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Które wino należy zaproponować do pieczeni wołowej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Którą potrawę powinien zaproponować kelner gościowi zamawiającemu potrawy jarskie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Który dodatek należy zaproponować do bitych zrazów wołowych gościowi, który nie preferuje ziemniaków oraz przetworów z pszenicy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Rejestrację zamówienia na terminalu stacjonarnym należy rozpocząć od wprowadzenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Przedstawiony na zdjęciu zestaw służy do serwowania kawy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Skirting należy przypiąć do stołów
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Do konsumpcji kawioru kelner powinien podać: talerzyk do pieczywa, nóż i widelec zakąskowy oraz
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Do filetowania upieczonej ryby należy zastosować serwis
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Metodę francuską stosuje się do serwowania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Do czynności przygotowawczych przyjęć okolicznościowych należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Na przyjęciu okolicznościowym kelner powinien zachować następującą kolejność serwowania potraw:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Śniadanie wiedeńskie dla jednej osoby, zamówione do pokoju hotelowego, należy podać na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Dyżurny kelner room service powinien zebrać zamówienia „klamkowe”
Poprawnie
Niepoprawnie