Kwalifikacja TG10 Wykonywanie usług kelnerskich
styczeń 2019
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Mycie mechaniczne nie wpływa na jakość sensoryczną
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Optymalna temperatura przechowywania sera fety wynosi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Do warzyw trwałych pod względem czasu przechowywania zalicza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Ragout to potrawa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Który proces obróbki cieplnej należy zastosować, sporządzając naleśniki biszkoptowe?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Z którego warzywa nie sporządza się surówek?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Jednym ze składników sałatki caprese jest ser
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Który deser sporządza się z wymienionych w tabeli surowców?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Do sporządzenia drinka Bloody Mary należy użyć soku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Sprzęt służący do przygotowania fondue serowego przedstawiony jest na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Które elementy wchodzą w skład shakera bostońskiego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Do krojenia nabiału zgodnie z systemem HACCP należy stosować deski koloru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Korzystając z informacji zawartych w tabeli, oblicz ile kilogramów kwaśnych jabłek potrzeba do sporządzenia 50 porcji surówki z pora.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Którą potrawę sporządzi kucharz, posługując się normatywem surowcowym z tabeli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Do sporządzenia 6 porcji Sangrii wykorzystuje się 750 ml wina czerwonego, 240 ml soku pomarańczowego, 40 ml koniaku i 45 g cukru. Oblicz ile wina i soku pomarańczowego należy przygotować do sporządzenia 16 porcji napoju.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Na rysunkach przedstawiono kolejne etapy wykonania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Pieczywo należy podać gościowi na talerz płaski o średnicy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Skrót GMP oznacza
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Który system ekspedycji stosowany w zakładach gastronomicznych samoobsługowych przedstawiony został na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
W brygadowym systemie obsługi konsumentów kelnerzy mogą jednocześnie obsłużyć od
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Która z osób zatrudnionych w restauracji należy do grupy pracowników usługowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Na rysunku miejsce ustawienia gobleta do wody oznaczone zostało cyfrą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Lunch należy podawać w godzinach
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Kelner porusza się wokół stołu w stronę przeciwną do ruchu wskazówek zegara, jeżeli serwuje gościom
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Na podstawie zamieszczonego w tabeli zamówienia wskaż kolejne czynności obsługi gościa serwisem francuskim.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Jarzyny zamówione jako dodatek do karkówki w sosie pieczeniowym z kluskami kładzionymi należy podać na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Typowym daniem śniadaniowym kuchni hiszpańskiej jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Którą potrawę należy zaliczyć do dań koszernych podawanych w kuchni żydowskiej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Gościom z Francji do każdego posiłku należy zaproponować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Gość, który zamówił omlet biszkoptowy, otrzyma deser
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Kawa caffe latte powstaje z kawy espresso z dodatkiem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do nakrycia stołu bankietowego o średnicy 185 cm należy przeznaczyć obrus o średnicy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Wyporcjowane musy i kremy należy podawać w
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Sztućce do pstrąga pieczonego przedstawione są na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Które owoce wykorzystano do dekoracji drinków przedstawionych na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Przedstawione na rysunku nakrycie przygotowane zostało do podania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Którą technikę przygotowania potrawy przedstawiono na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Którą z metod podawania potraw i napojów należy zastosować, jeśli goście zamówili przyjęcie w stylu rodzinnym?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Suflet bananowy należy podać gościom metodą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Na którym przyjęciu do zadań kelnera należy roznoszenie na tacach wyporcjowanych napojów i drobnych przekąsek?
Poprawnie
Niepoprawnie