Kwalifikacja TG4 Produkcja wyrobów cukierniczych
styczeń 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.4 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytaniePółproduktami do produkcji strucli makowej są: Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieKtóry tłuszcz służy do smażenia wyrobów cukierniczych? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieMateriałem pomocniczym przy produkcji keksów jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieKtóre cechy jakościowe ocenia się podczas przyjmowania masła do magazynu, nie wykorzystując aparatury pomiarowej? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieNa podstawie wyników oceny organoleptycznej ustal, jaki surowiec został dostarczony do cukierni.  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieWskaż właściwości mleka przeznaczonego do produkcji cukierniczej. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieBez ograniczeń czasowych, w optymalnych warunkach, można przechowywać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieOkreśl optymalną temperaturę przechowywania drożdży prasowanych. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytanieNa podstawie dokonanego odczytu wskaż grupę surowców, które mogą być przechowywane w tych warunkach.  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieZa pomocą sprzętu pokazanego na rysunku magazynier może dokonać pomiaru  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieW magazynie cukierni znajduje się 40 jaj. Do realizacji zamówienia związanego z produkcją tortów potrzeba 6 kg jaj. O ile jaj należy uzupełnić stan magazynu, aby można było wyprodukować zamówione torty, jeżeli 1 jajo waży 60 g? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytaniePodczas przechowywania surowców zagrożeniem dla zdrowia ludzi jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieNapoleonki, krawaty i języki są wyrobami z ciasta Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieZ ciasta zbijanego produkuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytanieZ białka jaj i cukru sporządza się ciasto Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieOblicz na podstawie receptury, ile margaryny należy odważyć do wyprodukowania ciasta z 72 kg mąki.  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytanieOblicz na podstawie receptury, ile należy odważyć mąki i cukru, aby sporządzić 20 kg ciasta drożdżowego.  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieBezpośrednio przed formowaniem ciastek kruchych na gwiazdeczki należy ciasto Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytanieSpulchnienie ciasta francuskiego następuje w wyniku Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytanieNa rysunku przedstawiono schemat sporządzania ciasta parzonego. Znakiem zapytania oznaczono czynność  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieAby zastąpić jaja świeże do produkcji pączków należy użyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieMargarynę przed dodaniem do ciasta drożdżowego podgrzewa się i upłynnia do temperatury Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytaniePrzygotowanie jaj świeżych do produkcji cukierniczej polega na Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieKtóry zestaw urządzeń należy zastosować do produkcji pączków? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieDo wypieku wafli należy zastosować Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytaniePracownikowi obsługującemu miesiarkę nie wolno Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieDobrej jakości korpusy z ciasta parzonego powinny charakteryzować się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieKruszonka to półprodukt cukierniczy, którego produkcja polega na połączeniu Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytaniePrzyczyną rozlewania się biszkoptów podczas formowania może być zbyt Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieZgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej składanie tortów może być wykonywane przez osoby, które mają Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytanieMetodą wydmuchiwania i rozciągania wykonuje się elementy dekoracyjne Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieDo wykańczania tortu marcello należy zastosować Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytanieDo dekoracji ciastka Wuzetka należy użyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytanieDo zrobienia napisu z kremu na torcie należy użyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytanieSprzęt pokazany na rysunku służy do  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieKtóry z rysunków przedstawia dekorację charakterystyczną dla mazurka?  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytanieWskaż optymalne warunki przechowywania babki biszkoptowo-tłuszczowej posypanej cukrem. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieKarmelki owocowe są pakowane w torebki foliowe po 80 g. Oblicz, ile potrzeba torebek na zapakowanie 160 kg cukierków. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytaniePodczas przechowywania szczególnie przed działaniem promieni słonecznych powinno się chronić Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieKrytycznym Punktem Kontrolnym, który ma decydujący wpływ na jakość zdrowotną lodów, jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
