Kwalifikacja TG4 Produkcja wyrobów cukierniczych
styczeń 2017′
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.4 – styczeń 2017
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.4 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Na ilustracji przedstawiona jest przyprawa o nazwie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Który surowiec jest środkiem słodzącym wykorzystywanym w ciastkarstwie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Które urządzenie służy do transportu mąki luzem?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Pracownik przyjmujący owoce mrożone do magazynu zakładu cukierniczego powinien
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Wskaż wskaźnik określający bardzo dobrą jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji ciasta francuskiego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
W magazynie cukierni jaja świeże należy przechowywać w temperaturze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Wskaż surowce, które z uwagi na różne warunki magazynowania, nie mogą być razem przechowywane.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Aby dokonać pomiaru wilgotności powietrza w magazynie, należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Aby pobrać z magazynu surowce znajdujące się na paletach wysokiego składowania, należy wykorzystać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Określ stan magazynowy cukru na dzień 22 czerwca, jeżeli dnia 21 czerwca do produkcji pobrano 26 z 50 składowanych worków o masie 20 kg każdy.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Zwalczanie owadów w zakładzie cukierniczym to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Który wyrób cukierniczy jest produkowany na bazie środków słodzących, zmielonych przypraw korzennych, środka spulchniającego oraz mąki?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Croissanty produkuje się z ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Na podstawie zamieszczonej receptury oblicz, ile kilogramów cukru należy użyć, aby uzyskać 5 kg ciasta bezowego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Zamieszczony w ramce fragment instrukcji technologicznej dotyczy produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Który zestaw zawiera surowce niezbędne do produkcji ciastek kokosanek?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Do produkcji ciasta biszkoptowego należy wybrać mąkę pszenną
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Wskaż niezbędne surowce do produkcji sękacza.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Do produkcji placka drożdżowego z owocami należy wiśnie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Ile gramów preparatu żelującego należy użyć do sporządzenia galaretki z 5 litrów wody, jeżeli na 1 litr wody potrzeba 75 gramów preparatu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Przygotowanie śmietany kremówki do produkcji kremu bita śmietana polega na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Które urządzenia służą do przemysłowej produkcji wafli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Urządzenie przedstawione na fotografii służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Pasteryzator w zakładzie cukierniczym wykorzystuje się do produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Urządzeniem do fermentacji uformowanych kęsów ciasta drożdżowego jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Do wypieku bezików należy przygotować piec, nagrzewając go do temperatury
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Który preparat chemiczny może być zastosowany do zdezynfekowania komory garownika?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Wyciekanie tłuszczu z ciasta kruchego podczas wypieku spowodowane jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Przyczyną zakalca babki biszkoptowo-tłuszczowej jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Zaparzanie przygotowanej mąki pszennej występuje podczas produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Wskaż brakującą czynność technologiczną we fragmencie schematu technologicznego produkcji strucli
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Białka do produkcji blatu beżowego przed ubiciem należy schłodzić do temperatury
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Zbijanie ciasta wymagane jest podczas produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Wskaż dodatek, którego ulatnianie stanowi zagrożenie chemiczne w procesie produkcji wyrobów cukierniczych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Punktem krytycznym przy przygotowaniu mąki do produkcji jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Do dekoracji tortów w stylu angielskim stosuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Ile kartonów należy użyć do zapakowania 200 kg krówek mlecznych, jeżeli w jednym kartonie mieści 40 opakowań jednostkowych o gramaturze 200 g?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Wskaż wyrób cukierniczy, który należy przechowywać w zamrażarce.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Karmelki wymagają przechowywania w magazynie o maksymalnej wilgotności powietrza wynoszącej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Aby monitorować obecność szkodników w magazynie wyrobów gotowych, należy
Poprawnie
Niepoprawnie