Kwalifikacja HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich
czerwiec 2017
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.9 – czerwiec 2017
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.9 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Suflet to potrawa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Gotowanie surowca w szklance zanurzonej w kąpieli wodnej jest techniką stosowaną do obróbki cieplnej jaj po
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Krokiety z farszem z kapusty i grzybów należy uformować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Który z wymienionych surowców należy użyć do sporządzenia tradycyjnego carpaccio?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Do sporządzenia tradycyjnego krupniku należy użyć kaszy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Do sporządzenia mizerii należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Ser feta jest składnikiem sałatki
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Do sporządzenia sosu holenderskiego oprócz wody, cytryny, przypraw należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Kwaśnym składnikiem barszczu ukraińskiego jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Blender stosuje się do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Forma przedstawiona na rysunku używana jest do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Podczas wykonywania wstępnej obróbki czystej należy surowce
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Które z wymienionych potraw sporządza się z ciasta zarabianego na stolnicy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Do sporządzenia herbaty po angielsku obok naparu herbacianego należy przygotować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Z mąki, tłuszczu i cukru użytych w proporcji 3:2:1 sporządza się ciasto
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Wydawanie zamówionych potraw i napojów w okienku barowym jest charakterystyczne dla systemu samoobsługi typu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Sałatę z sosem vinegrette jako dodatek witaminowy do dania głównego, składającego się z fileta drobiowego i ziemniaków, należy wyporcjować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Rosół z makaronem powinien być serwowany gościowi w temperaturze co najmniej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Zgodnie z zasadami HACCP do obróbki surowego mięsa drobiowego należy używać deski w kolorze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Kelner może jednocześnie przenosić w lewej ręce maksymalnie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Pierwszym sygnałem werbalnym w procesie komunikacji kelnera z gościem jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Którą z wymienionych potraw należy serwować konsumentowi z lewej strony?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Przy obsłudze gości serwisem synchronicznym dania należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Opracowując kartę menu restauracji potrawę galantyna z drobiu należy umieścić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Ofertę potraw dla dzieci należy umieścić w karcie menu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Który deser powinien polecić kelner gościom stosującym dietę tysiąca kalorii?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Na podstawie zamieszczonego fragmentu karty menu wskaż danie główne mięsne, które należy zaproponować gościom preferującym mięsne potrawy smażone.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Gościom preferującym przystawki gorące kelner poleci
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Które z wymienionych win kelner powinien zaproponować gościom do pieczeni wołowej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Filiżanka porcelanowa o pojemności 50 ml ustawiona na podstawce, służy do serwowania kawy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Przedstawiony na rysunku zestaw sztućców serwisowych służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
W przedstawionym na rysunku sprzęcie pomocniczym kelner powinien podać zamówioną przez gości butelkę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Goblet to naczynie szklane stosowane do serwowania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Kieliszek do koniaku przestawiono na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Do konsumpcji zupy typu consomme kelner powinien podać łyżkę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Kelner podając na talerzach wyporcjowane potrawy, stosuje serwis
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Który serwis do obsługi gości zastosował kelner, jeżeli przy stole pomocniczym podzielił upieczony comber jagnięcy tak, że każda porcja zawierała kostkę?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Podczas przyjęcia typu lampka wina
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Przedstawiony na rysunku sposób trzymania sztućców kelner zastosuje do podawania potraw serwisem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Śniadanie kontynentalne dla jednego gościa, zamówione do pokoju hotelowego, należy podać na
Poprawnie
Niepoprawnie