Kwalifikacja HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich
czerwiec 2020
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Które pieczywo nie może być wykorzystane do spożycia?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Sporządzone kotlety mielone, które nie zostały skierowane do bieżącego spożycia, przygotowując do przechowywania, należy wychłodzić do temperatury
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Którą obróbkę termiczną należy zastosować do sporządzania pulpetów mięsnych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Do sporządzenia steków z rostbefu należy zastosować mięso
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Jaja są głównym składnikiem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Sprzęt przedstawiony na rysunku ma zastosowanie do parzenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Które urządzenie nie może być wykorzystane do pieczenia ciasta?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Przeprowadzając obróbkę wstępną marchwi podczas sporządzania surówki, należy wykonać kolejno czynności:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Warzywa korzeniowe w tradycyjnej sałatce jarzynowej należy pokroić w
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Który element nie jest częścią składową receptury gastronomicznej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Zupą niezagęszczaną jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, wskaż numer próbki świeżego masła śmietankowego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Barwa młodego wina czerwonego charakteryzuje się odcieniem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Świeże ostrygi należy podać na półmisku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Kelner serwując pieczonego pstrąga z dodatkami z półmiska na talerz gościa, rybę powinien ułożyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Do porcjowania mięsa gotowanego należy użyć deski koloru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Krytycznym Punktem Kontroli (CCP) podczas transportu zakąsek zimnych w usłudze cateringowej jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Jaki system obsługi zastosowano w restauracji hotelowej, jeśli kelnerzy przyjmują zamówienia na dania gorące i napoje, a sałatki i desery goście sami wybierają i przenoszą na stół z bufetów?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Która umiejętność nie ma wpływu na wizerunek zawodowy kelnera?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Gość na obiad zamówił danie główne z surówką, wino wytrawne i wodę. Kelner obsługując gościa powinien podać potrawy i napoje w następującej kolejności:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Kelner, podając potrawy i napoje na przyjęciu rodzinnym, powinien gości obsłużyć w następującej kolejności:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Którą czynność kelner powinien wykonać podchodząc z prawej strony gościa?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Które pytanie skierowane do gości przez kelnera przyjmującego zamówienie jest właściwe?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Miseczkę z wodą do opłukania opuszków palców kelner powinien podać gościowi do konsumpcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Informacją nieobowiązkową w karcie win jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Zestaw których dodatków powinien zaproponować kelner, jeżeli gość zamówił pieczone roladki drobiowe?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Do kaczki konfitowanej, kelner powinien zaproponować wino
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Określ brakującą w przedstawionym schemacie czynność, którą kelner wykona za pomocą przenośnego terminalu kelnerskiego przekazując zamówienia do realizacji.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Sztućców serwisowych kelner nie powinien zastosować podając dania serwisem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Przedstawioną na rysunku zastawę szklaną kelner użyje do podania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Do nakrycia stołu długości 120 cm i szerokości 90 cm, kelner powinien przygotować obrus o wymiarach
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Na rysunku przedstawiono kieliszek do podania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Do kolacji zaplanowano napoje: Campari orange na aperitif, dwa rodzaje wina czerwonego i wodę. Kelner przygotowując stół do tego posiłku oprócz gobletu powinien ustawić na stole
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Podczas serwisu angielskiego czynnością niewskazaną jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Za nieprawidłowe podanie konsumentowi dania głównego na zimnym talerzu odpowiada
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Przy podaniu naleśników flambirowanych, wskazane jest zastosowanie przez kelnera serwisu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
W jakiej odległości od krawędzi stołu należy ułożyć talerze i sztućce, nakrywając stół na bankiet zasiadany?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Która czynność nie należy do obowiązków kelnera podczas obsługi gości siedzących przy stole podczas przyjęcia zasiadanego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Kelner obsługując gościa w pokoju hotelowym wykorzysta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Obowiązkiem kelnerów po zakończonym przyjęciu okolicznościowym jest
Poprawnie
Niepoprawnie