Kwalifikacja HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich
styczeń 2017
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.9 – styczeń 2017
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.9 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Na ilustracji przedstawiono świeże liście sałaty
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Toksyczny związek gromadzony w ziemniakach przechowywanych w nieodpowiednich warunkach to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Produkt utrwalony metodą biologiczną to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Gotowanie surowca w szklance zanurzonej w kąpieli wodnej jest techniką stosowaną do obróbki cieplnej jaj
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Gulasz to potrawa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Deser tiramisu, zgodnie z oryginalną recepturą, należy sporządzać z sera
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Do sporządzenia standardowego sosu pesto oprócz oliwy z oliwek, orzeszków pinii, parmezanu i soli należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Surowce zamieszczone w wykazie służą do produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Sprzęt przedstawiony na ilustracji ma zastosowanie do sporządzania herbaty
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Technika blanszowania polega na zanurzeniu produktu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Sorbety to desery sporządzane
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Na którym rysunku przedstawiono filiżankę ze sporządzoną kawą latte?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
W którym bufecie ma zastosowanie ekspedycja potraw śniadaniowych i obiadowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli wskaż warunki odpowiednie do przechowywania zakąsek zimnych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Obszarem działania Dobrej Praktyki Higienicznej w zakładzie gastronomicznym jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
W którym systemie samoobsługi ekspedycja potraw i napojów odbywa się zgodnie z zamieszczonym schematem?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
W dziale produkcyjnym restauracji pracuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Która cecha osobowości nie jest pożądana w zawodzie kelnera?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Pierwszym sygnałem werbalnym w procesie komunikacji kelnera z gościem jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Zamówioną przez gości deskę serów, zgodnie z tradycją francuską, kelner powinien podać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Który serwis zastosował kelner, jeśli wyporcjowaną potrawę pobrał z kuchni i podał z prawej strony gościa?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Na zamieszczonej ilustracji kelner prezentuje sposób przenoszenia talerzy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Na przyjęciu urodzinowym obowiązuje karta menu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Który deser należy zaplanować w ofercie dla osób z nietolerancją glutenu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Gościowi preferującemu mały poranny posiłek złożony ze świeżych rogalików croissantów i mocnej kawy, kelner powinien polecić śniadanie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Którą potrawę należy polecić dzieciom w wieku przedszkolnym?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Konsumentowi preferującemu napoje z dodatkiem whisky kelner powinien zaproponować kawę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Kelner, przyjmując zamówienie od gości siedzących przy stole dwuosobowym, powinien zająć miejsce
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Naczynie przedstawione na ilustracji ma zastosowanie do serwowania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Kawę cappuccino sporządza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Molton, rozłożony na stole zgodnie z zasadami nakrywania bielizną stołową, nie pełni funkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Maksymalna liczba sztućców wykładana w nakryciu gościa powinna wynosić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Na podstawie zamieszczonego schematu, stosując zasady nakrywania stołu, wskaż miejsca ustawienia naczyń szklanych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Którą czynność przedstawiono na ilustracji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Do ekspedycji potraw i napojów na stołach bufetowych nie stosuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Sposób podawania zupy przedstawiony na ilustracji to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Którą czynność wykonuje kelner na ilustracji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji sprzęt ma zastosowane w cateringu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Do obowiązków pracowników room service nie należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Kelner w pokoju hotelowym podczas podawania śniadania gościom do konsumpcji przy stole dostawczym w pierwszej kolejności powinien
Poprawnie
Niepoprawnie