Kwalifikacja HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
czerwiec 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.6 – czerwiec 2015
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.6 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Którego przyrządu należy użyć do pomiaru wilgotności w magazynie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Przechowywanie warzyw korzeniowych w ciepłym i suchym pomieszczeniu przyspiesza ich
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Które z przedstawionych warzyw zalicza się do liściowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Który środek spożywczy dostarczy po spożyciu pełnowartościowe białko?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Kaszę jaglaną otrzymuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Do przypraw o działaniu przeciwbakteryjnym należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Który deser należy zestalić żelatyną?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Aby zapewnić optymalne warunki przechowywania warzyw strączkowych, w magazynie powinny być zachowane następujące warunki
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Na podstawie danych zawartych w tabeli wskaż maksymalny czas przechowywania pasternaka w chłodni.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Która zmiana zachodzi w jajach podczas długiego ich przechowywania?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
System HACCP podczas procesu produkcyjnego nie obejmuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Do przetworów utrwalanych cukrem należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Który produkt otrzymano w wyniku chemicznej metody utrwalania?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Zmywalnia naczyń kuchennych w zakładzie gastronomicznym powinna znajdować się w części
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
W strefie czystej zakładu gastronomicznego należy wykonywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Do obróbki surowego drobiu należy stosować deski koloru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Wskaż, ile mąki pszennej i jaj należy użyć do sporządzenia 45 porcji klusek, jeżeli do sporządzenia 10 porcji klusek zużywa się 400 g mąki pszennej i 2 jaj.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Do sporządzenia którego wyrobu należy wykorzystać wszystkie surowce wymienione w załączonym normatywie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Techniką siekania należy sporządzać ciasto
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Do przygotowania krupników należy kasze gotować do konsystencji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzania „pstrąga na niebiesko”?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Przedstawiony schemat kolejnych czynności obróbki mięsa dotyczy wykonywania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Napowietrzanie masy cukrowo-jajowej i wymieszanie jej z mąką to etapy sporządzania ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Której czynności brakuje w przedstawionym schemacie wykonania „ryby po polsku”?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Który element gastronomiczny należy wykorzystać do sporządzenia befsztyku tatarskiego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Który sos należy sporządzić, wykorzystując wszystkie składniki wymienione w normatywie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Do podstawowych składników ciast ziemniaczanych, oprócz ugotowanych ziemniaków, należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Zestaw przypraw „bouąuet garni” należy użyć do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Do zagęszczenia której zupy należy używać podprawy zacieranej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Vol-au-vent to słony wypiek z ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
W trakcie sporządzania zasmażki
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Aby nie dopuścić do dużych strat składników odżywczych, pokrojone warzywa należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Na zdjęciu przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Do opiekania potraw należy stosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Na zdjęciu przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Do obróbki cieplnej w kuchenkach mikrofalowych nie należy stosować naczyń
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Barszcz czysty z uszkami jednoporcjowo należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Suflet owocowy do konsumpcji należy podać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
W którym naczyniu szklanym nie należy podawać piwa?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Temperatura wewnątrz upieczonej szynki mierzona przez 2 minuty powinna wynosić nie mniej niż
Poprawnie
Niepoprawnie