Kwalifikacja HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
styczeń 2016
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.6 – styczeń 2016
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.6 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Zdolnością do barwienia potraw charakteryzują się przyprawy:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Do warzyw zawierających kwas szczawiowy zalicza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Jaja po spożyciu dostarczają organizmowi człowieka
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Najwięcej pełnowartościowego białka znajduje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Rostbef jest elementem gastronomicznym otrzymywanym z tuszy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Który deser jest zestalany mąką ziemniaczaną?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Wskaż początkową masę przechowywanych mrożonek rybnych, jeżeli stwierdzony 2% jej ubytek stanowi 2 kg.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Optymalna temperatura przechowywania świeżych tuszek drobiowych w pomieszczeniu o wilgotności 90 % wynosi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Na podstawie danych w tabeli wskaż optymalne warunki przechowywania pasztetu drobiowego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Solanina powstaje w wyniku niewłaściwego przechowywania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Która cecha charakteryzuje świeżą rybę?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Przechowywanie warzyw i owoców w szczelnie zamkniętych opakowaniach plastikowych powoduje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
System HACCP podczas produkcji majonezu obejmuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Koncentrat pomidorowy otrzymuje się, stosując procesy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Żywność liofilizowaną otrzymuje się, stosując procesy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Przedmagazyn zakładu gastronomicznego powinien być wyposażony
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Które czynności technologiczne należy wykonywać w przygotowalni czystej zakładu gastronomicznego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Wskaż, ile należy przygotować fasolki szparagowej do sporządzenia 5 porcji potrawy, jeżeli do sporządzenia 2 porcji zużywa się 260 g?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Z mąki pszennej, masła, mleka, żółtek i przypraw należy sporządzić sos
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Na postawie zamieszczonego normatywu należy sporządzić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Normatyw surowcowy na sznycel ministerski należy uzupełnić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia ragoût?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Na rysunku przedstawione jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Ciasta parzone są spulchnianie w wyniku działania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Według podanego sposobu wykonania: „Drobiowe mięso mielone z dodatkami, zawiń w skórę, uformuj w ścisły rulon i ugotuj” sporządza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Do sporządzania tiramisu należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Który element kulinarny powinien być użyty do sporządzenia rumsztyku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Składnikiem spulchniającym suflet jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Do sporządzenia medalionu należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Sos potrawkowy powinien być zagęszczony
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Jak długo od włożenia do wody wrzącej należy gotować jaja mollet?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Podczas tablerowania mięsnej masy mielonej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
W środowisku silnie kwaśnym kapusta czerwona zabarwia się na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Kolagen zawarty w mięsie podczas gotowania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Podczas sporządzania wyrobów z ciasta drożdżowego gluten zawarty w mące pszennej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Cyrkulator temperatury należy stosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Które urządzenie przedstawione jest na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Sprzęt przedstawiony na zdjęciu należy użyć do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Do podania sufletu nie należy stosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Deser sporządzony z owoców ugotowanych w wodzie z dodatkiem cukru należy konsumentowi podać
Poprawnie
Niepoprawnie