Kwalifikacja HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
styczeń 2020
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Korzeń jest częścią jadalną
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Na której ilustracji przedstawiono bazylię?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Typ mąki określa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Najwięcej odpadów powstaje podczas obróbki wstępnej świeżych
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Środkiem spożywczym pochodzenia mineralnego jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Który środek spożywczy zawiera w 100 g największą ilość sacharozy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Cechą świadczącą o nieświeżości mięsa wieprzowego jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
W magazynie artykułów suchych należy umieścić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Wskaż optymalne warunki przechowywania pieczywa.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Na podstawie danych z tabeli wskaż optymalną temperaturę przechowywania orzechów włoskich.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Fizyczną metodą utrwalania żywności jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
W której metodzie utrwalania żywności należy zapewnić sprzyjające warunki do rozwoju bakterii kwasu mlekowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Który rodzaj przetworów owocowych otrzymuje się przez utrwalenie surowca metodą zagęszczania?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Który magazyn należy wyposażyć w urządzenie chłodnicze przedstawione na ilustracji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji sprzęt zapewnia funkcjonalność w pomieszczeniu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Ekspedycję potraw należy usytuować w sąsiedztwie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Do ciasta na 4 porcje potrawy należy użyć 170 g mąki. Ile mąki należy odważyć do sporządzenia ciasta na 40 porcji potrawy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Do ugotowania 1 kg ryżu na sypko należy użyć 2,10 dm3 wody. Ile wody należy użyć do ugotowania 200 porcji ryżu, jeśli na 1 porcję należy użyć 50 g ryżu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
W której technice zagęszczania należy rozprowadzić w gorącym płynie i zagotować utartą w proporcji 1:1 mąkę z masłem?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia „ryby po polsku”?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Podczas sporządzania ciasta biszkoptowego należy zastosować technikę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzania terriny?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji półprodukt należy użyć do sporządzenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
W wykazie składników do sporządzania majonezu, w miejscu oznaczonym znakiem zapytania, brakuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Do sporządzenia którego wyrobu kulinarnego należy wykorzystać wszystkie surowce wymienione w zamieszczonym normatywie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Mąki pszennej, mąki żytniej, miodu, przypraw korzennych należy użyć do sporządzenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Według zamieszczonego sposobu wykonania, z mleka, jaj, cukru i cukru waniliowego należy sporządzić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Której czynności brakuje w przedstawionym sposobie wykonania befsztyka tatarskiego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Który sposób należy zastosować w celu przywrócenia świeżego wyglądu zwiędniętej marchwi?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Żółtka jaj należy użyć do zagęszczenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Sprzęt przedstawiony na ilustracji to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Którego zestawu sprzętu należy użyć do sporządzenia jaj poszetowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Misa obrotowa i nóż sierpowy przedstawiony na ilustracji to elementy robocze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Przedstawione na ilustracji urządzenie gastronomiczne należy zastosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Sprzęt przedstawiony na ilustracji należy zastosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Bukiet wina to cecha, którą należy ocenić za pomocą zmysłu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
W naczyniu przedstawionym na ilustracji należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Zupę chłodnik należy podawać schłodzoną do temperatury
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Do przedstawionej na ilustracji potrawy należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji termometr jest przeznaczony do monitorowania CCP
Poprawnie
Niepoprawnie