Kwalifikacja HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
styczeń 2021
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytanieNa podstawie przedstawionego w tabeli składu chemicznego mąki pszennej wskaż jej typ. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieKtóre warzywo przedstawiono na ilustracji? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieKtóry zestaw cech jest charakterystyczny dla śmietanki? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieDodanie której przyprawy do ryżu powoduje jego pomarańczowe zabarwienie? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieKtóre warzywo spośród podanych jest bogatym źródłem karotenu? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieKtóre warzywa należy zaliczyć do owocowych? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieDo owoców trwałych należy zaliczyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieKtóry element rozbioru tuszy wołowej przedstawiono ma ilustracji? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytanieOptymalna temperatura przechowywania ryb świeżych do 2 dni w lodówce powinna wynosić Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieWskaż optymalne warunki przechowywania mąki. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieKtóra zmiana zachodzi w jajach w trakcie ich przechowywania? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieKtóry sposób utrwalania mięsa przedstawiono w opisie? „Wodę zagotować z pokrojoną w krążki cebulą, przyprawami i octem. Po ostudzeniu zalać ułożone w naczyniu mięso” Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieKtóry magazyn należy wyposażyć w urządzenie przedstawione na ilustracji? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieW przygotowalni brudnej należy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytaniePotrawę wyprodukowaną w systemie cook-chill po podgrzaniu do temperatury minimum 70°C należy wydać do konsumpcji w ciągu Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieNa podstawie zamieszczonego sposobu wykonania należy sporządzić 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytanieKorzystając z zamieszczonego normatywu surowcowego wskaż, ile wina białego wytrawnego i jaj należy przygotować do sporządzenia 15 porcji sosu szodonowego. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieW zamieszczonym schemacie kolejnych czynności przedstawiono sposób sporządzania ciasta Ubijanie jaj z cukrem → ucieranie tłuszczu na puszystą masę → dodanie masy jajecznej do tłuszczu → dodanie mąki pszennej z proszkiem do pieczenia → mieszanie masy → formowanie masy → pieczenie 180 ÷ 200°C Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytanieKtórą czynność przedstawiono na ilustracji? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytanieKtóra technika obróbki cieplnej została oznaczona znakiem zapytania w przedstawionym schemacie sporządzania jabłek w cieście? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytaniePosypanie powierzchni ugotowanej marchwi mąką pszenną z dodatkiem cukru i jej ponowne zagotowanie, to sposób zagęszczania przez Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieTechniką obróbki wstępnej czystej jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieKtórą technikę obróbki cieplnej należy stosować, przygotowując „Wołową sztukę mięsa”? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieDo sporządzenia rolmopsów należy wykorzystać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieŚrodkiem spożywczym spulchniającym suflet jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieZamieszczony wykaz surowców do sporządzenia kisielu truskawkowego należy w miejscu znaku zapytania uzupełnić o 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieDo przygotowania galarety z mięsa zwierząt rzeźnych należy użyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieKtóry surowiec występuje w miejscu znaku zapytania w zamieszczonym wykazie surowców niezbędnych do sporządzenia sosu holenderskiego? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytanieKtóra czynność występuje w miejscu znaku zapytania w przedstawionym schemacie produkcji ciasta kruchego? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieKtóry proces zachodzi podczas ogrzewania cukru na suchej patelni? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytanieW której potrawie dodatek soku z cytryny spowoduje utrwalenie barwy użytego surowca? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytaniePojemniki ze stali nierdzewnej przedstawione na ilustracji należy stosować podczas obróbki cieplnej potraw 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytanieNa ilustracji przedstawiono schemat działania 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytanieKtóre urządzenie należy stosować do sporządzania zup kremów? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytanieKtórym z noży przedstawionych na ilustracji należy siekać zioła? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieKtóre urządzenie skraca czas gotowania potraw? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytanieKtórą tarczę krajalnicy należy użyć do szatkowania kapusty? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieKtóre urządzenie należy stosować do schłodzenia ciepłej galaretki owocowej? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytanieKtóre naczynie należy stosować do tradycyjnego podania deseru panna cotta? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieKtórego naczynia nie należy używać do serwowania lodów? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
