Kwalifikacja HGT.11 Organizowanie usług gastronomicznych
styczeń 2019
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Która z wymienionych placówek jest punktem gastronomicznym?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Zakładami gastronomicznymi typu zamkniętego są
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Na podstawie informacji zawartej w tabeli, wskaż ile dni przed terminem organizacji przyjęcia okolicznościowego zleceniodawca może wycofać się z jej organizacji bez ponoszenia kosztów?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Na jaką kwotę kelner powinien wystawić rachunek za 16 zestawów obiadowych, jeżeli cena gastronomiczna brutto jednego zestawu obiadowego wynosi 31,00 zł, a zakład udzielił 20% rabatu od kwoty końcowej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Planując menu na przyjęcie weselne należy przede wszystkim wziąć pod uwagę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Oficjalne toasty na przyjęciach okolicznościowych wznoszone są
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Zgodnie z zasadami ustawiania potraw na bufecie obiadowym bezpośrednio po zupach należy ustawić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Przestawiony w tabeli opis wskazuje, że podczas przyjęcia zasiadanego zastosowano obsługę serwisem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Określenie finger food dotyczy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Termin lunch roboczy w gastronomii międzynarodowej oznacza
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Które sztućce należy przygotować do konsumpcji przedstawionego na rysunku deseru?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Ile zimnych i ciepłych przekąsek należy zaplanować dla jednego gościa na przyjęcie koktajlowe?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Którą szczególnie ważną informację powinno zawierać zamówienie pięciodniowego pobytu w hotelu dla grupy turystów z Izraela?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Celem wprowadzenia przez restaurację oferty Happy Hours jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Wewnętrznym środkiem reklamy stosowanym przez restaurację nie jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Który zestaw kolejnych reakcji klienta wobec produktu określa koncepcja promocyjna AIDA?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
W zakładzie gastronomicznym mogą krzyżować się drogi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Przedstawiony piktogram informuje, że restauracja
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Który rodzaj stołu wskazany jest na uroczystą kolację zasiadaną dla 10 osób?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Do wykańczania wnętrz rustykalnych w restauracjach nie należy stosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Ilu kelnerów należy zaplanować do obsługi przyjęcia bufetowego dla 160 gości, jeżeli na jednego kelnera przypada dziesięciu gości?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Moltony, obrusy i serwety płócienne dla gości należy przygotować na bankiet
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Którą konfigurację ustawienia stołów konferencyjnych przedstawiono na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Łyżkę do zupy oraz widelec układa się stroną wypukłą do góry na przyjęciach dyplomatycznych organizowanych
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Na rysunku przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Które urządzenie służy do podgrzewania wody na bufetach z napojami gorącymi?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
W którym kieliszku należy serwować białe wino?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Ile dyspenserów do soku o pojemności 20 litrów każdy należy zaplanować przy jednoczesnej ekspedycji 2 200 porcji napoju, jeżeli jedna porcja tego napoju ma pojemność 200 ml?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Które nakrycie stołu należy zaplanować do przedstawionego w tabeli Menu przyjęcia zasiadanego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Który talerz należy zaplanować do konsumpcji pasztecika drożdżowego podawanego jako dodatek do zupy czystej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Które z urządzeń należy wykorzystać do przygotowania lodu konsumpcyjnego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Korzystając z informacji podanych w tabeli, oblicz ile litrów zupy krem z cukinii należy sporządzić na przyjęcie dla 80 osób.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Korzystając z informacji podanych w tabeli, oblicz ile jaj należy zaplanować do sporządzenia 25 porcji omletu.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Oblicz cenę netto jednej butelki rumu zakupionej w cenie 45,00 złotych brutto, jeżeli wartość podatku VAT dla napojów alkoholowych wynosi 23%.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Oblicz cenę gastronomiczną brutto jednej porcji soku pomarańczowego wiedząc, że koszt surowca wynosi 2,00 zł, a marża 300%.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Cena gastronomiczna brutto jednej porcji zestawu warzyw grillowanych wynosi 12,00 złotych. Oblicz wysokość marży, jeżeli koszt zakupu surowców potrzebnych do sporządzenia 10 porcji tej potrawy wynosi 30,00 złotych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Oblicz cenę gastronomiczną brutto jednej porcji wina o pojemności 100 ml, jeżeli cena zakupu butelki wina o pojemności 0,7 litra wynosi 14,00 zł, marża gastronomiczna 50%, a podatek VAT 23%.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz koszt bananów potrzebnych do sporządzenia 5 porcji surówki z owoców mieszanych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Korzystając z tabeli określ, która oferta organizacji przyjęcia gwarantuje najniższe koszty konsumpcji na 1 osobę.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Aplikacja Server Paging System zawarta w systemie LRS służy do bezprzewodowej komunikacji pomiędzy
Poprawnie
Niepoprawnie