Kwalifikacja SPC.02 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
czerwiec 2015
0 z 40 pytań ukończone Pytania:
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0) Surowcami pochodzenia roślinnego są: Maliny i agrest należą do grupy owoców Zamieszczony opis dotyczy Kody od E100 do E199, według międzynarodowego systemu klasyfikacji substancji dodatkowych do żywności, oznaczają Odcień kremowy posiada mąka Podczas oceny organoleptycznej mleka surowego sprawdza się między innymi W celu usunięcia skórki z pomidorów stosuje się Wodę stosowaną do produkcji wódek czystych oraz soków owocowych z koncentratów należy dodatkowopoddać Do rozdzielania materiału stałego na frakcje wielkościowe stosuje się Głównym elementem wialni zbożowej jest Skórowaczka bębnowa to urządzenie, które wykorzystywane jest do zdejmowania skór Na rysunku przedstawiono Do czyszczenia warzyw stosuje się Zgodnie z procedurami systemu HACCP, podczas gotowania kremu cukierniczego, należy systematycznie kontrolować temperaturę mierzoną w Metodą na żurku produkuje się ciasto Zamrażaniu fluidyzacyjnemu poddaje się 10-krotne zwiększenie objętości ziarna otrzymuje się w procesie Etap w procesie produkcji czekolady, polegający na intensywnym i długotrwałym mieszaniu (zwykle od 24 do 72 godzin), to Do smażenia produktów w temperaturze 180°C wykorzystuje się Zamrażanie owiewowe tuszek drobiowych odbywa się w temperaturze Na podstawie tabeli określ, ile kilogramów masła należy zużyć, aby wyprodukować 10 kg kremu russel. Ze 100 kg buraków cukrowych uzyskuje się krajankę zajmującą powierzchnię ok. 1000 cm2. Oblicz ile cm2 powierzchni zajmie krajanka uzyskana z 2500 kg buraków. Reguła techniczna zawierająca zasady przebiegu procesu produkcyjnego lub cechy i właściwości surowców i produktów, lub określająca ich nazwy i symbole, to W celu utrzymania stałej wydajności prasy filtracyjnej należy Brakująca operacja w produkcji lodów jadalnych, przedstawiona na schemacie znakiem „x”, to Podczas formowania kęsów ciasta na chleb podłużny należy przeprowadzić kolejno: W produkcji potokowej (ciągłej) wykorzystuje się piec Aby obsługiwanie krajalnicy tarczowej do warzyw przebiegało bezpiecznie, należy Urządzenie przedstawione na rysunku stosuje się do W kutrze W bioreaktorze przeprowadza się Zjawisko płynięcia żywności zachodzi w suszarkach Osoby pracujące przy produkcji żywności zobowiązane są do Mleko spożywcze pasteryzowane powinno być magazynowane w temperaturze, która nie przekracza Pieczywo po wyjęciu z pieca jest bezpośrednio W przypadku produktów płynnych butelka typu PET o pojemności 1,5 l pełni rolę opakowania Kegi to opakowania, w które nalewa się Do przemieszczania surowców sypkich bez opakowania w kierunku poziomym stosuje się Przedmioty przewożone na wózkach Etap magazynowania w produkcji jogurtów jest krytycznym punktem kontroli, dla którego parametrem kontrolnym jestPodsumowanie
Informacja
Wyniki
Kategorie
1. Pytanie
2. Pytanie
3. Pytanie
4. Pytanie
5. Pytanie
6. Pytanie
7. Pytanie
8. Pytanie
9. Pytanie
10. Pytanie
11. Pytanie
12. Pytanie
13. Pytanie
14. Pytanie
15. Pytanie
16. Pytanie
17. Pytanie
18. Pytanie
19. Pytanie
20. Pytanie
21. Pytanie
22. Pytanie
23. Pytanie
24. Pytanie
25. Pytanie
26. Pytanie
27. Pytanie
28. Pytanie
29. Pytanie
30. Pytanie
31. Pytanie
32. Pytanie
33. Pytanie
34. Pytanie
35. Pytanie
36. Pytanie
37. Pytanie
38. Pytanie
39. Pytanie
40. Pytanie