Kwalifikacja SPC.02 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
czerwiec 2019
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Do produkcji tradycyjnego pieczywa białego należy wykorzystać
*Dwie odpowiedzi są poprawne. Zaznacz obie, aby otrzymać punkt.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Substancją wzmacniającą smak w kostkach bulionowych produkowanych na skalę przemysłową jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Które opakowania jednostkowe należy zastosować w produkcji ogórków kiszonych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Za pomocą narządów zmysłu można sprawdzić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
W zakładach spożywczych niedopuszczalne jest przyjęcie do wykorzystania w produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Ile etykiet należy przygotować do oklejenia 6 000 opakowań jednostkowych, jeżeli straty wynoszą 1,5%?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
We wstępnym etapie produkcji kapusty kiszonej, kapusta poddawana jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Mąkę wykorzystywaną bezpośrednio do produkcji cukierniczej należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Do prześwietlania jaj przeznaczonych do produkcji masy jajowej należy zastosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Które urządzenie należy zastosować do zamrażania mieszanki lodowej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Do usunięcia skóry z marchwi przeznaczonej do produkcji przemysłowej surówek, należy zastosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Która czynność nie wymaga udokumentowania zgodnie z procedurami systemu HACCP?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Słodowanie jest jednym z etapów w produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Fermentacja mlekowa występuje w produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
W technologii produkcji proszku mlecznego nie występuje etap
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
W produkcji sterylizowanych konserw mięsno-warzywnych końcową obróbkę termiczną najczęściej prowadzi się w zakresie temperatur
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Który parametr technologiczny zgodnie z fragmentem opisu zamieszczonym w ramce charakteryzuje proces homogenizacji nektaru owocowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Ile lecytyny należy przygotować do produkcji 1 200 kg czekolady, jeżeli na 100 kg wyrobu gotowego zużywa się 2 kg dodatku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Która informacja powinna być zawarta w instrukcji technologicznej produkcji oleju jadalnego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Korzystając z fragmentu instrukcji technologicznej produkcji jogurtów tradycyjnych metodą termostatową wskaż, które stwierdzenie jest zgodne z instrukcją.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Wskaż, kolejno występujące po sobie etapy w produkcji dżemu truskawkowego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
W schemacie technologicznym produkcji mleka spożywczego symbolem X oznaczono czynność o nazwie
*Dwie odpowiedzi są poprawne. Zaznacz obie, aby otrzymać punkt.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Który z wymienionych etapów produkcji umożliwia pozyskanie oleju z ziaren słonecznika?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Które urządzenie należy zastosować w procesie produkcji kiełbas do napełniania farszem naturalnych osłonek?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
W procesie produkcji zupy instant niezbędnym urządzeniem jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Które urządzenie zostało błędnie dobrane do etapu w produkcji gotowego wyrobu.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Efektem prawidłowo przeprowadzonego procesu rozrostu ciasta drożdżowego w komorze fermentacyjnej jest jego
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Naturalny niekonserwowany i bez dodatków sok pomidorowy powinien mieć smak
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Która partia obranych i pokrojonych w ćwiartki jabłek może zostać zakwalifikowana do produkcji kompotu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Zagrożeniami fizycznymi występującymi w procesie produkcji kiełbasy są
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Zgodnie z Dobrą Praktyką Higieniczną pracownik produkcyjny powinien zmieniać rękawiczki jednorazowe
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Procedury i instrukcje Dobrej Praktyki Produkcyjnej oznaczone są skrótem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Która grupa środków spożywczych jest szczególnie wrażliwa na działanie światła słonecznego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Wysoka wilgotność powietrza w pomieszczeniach magazynowych może spowodować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Który produkt należy bezwzględnie przechowywać w zakresie temperatur 0÷6°C?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Podczas przechowywania wyrobów spożywczych do czynności wykonywanych przez pracownika magazynu należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Którą czynność należy wykonać przed umieszczeniem wyrobów spożywczych w komorze środka transportowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Hydrotransport stosowany jest do przemieszczania surowców w zakładzie związanym z produkcją
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Postępując zgodnie z zasadą łańcucha chłodniczego
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
W magazynie wyrobów gotowych, skutecznym zabezpieczeniem składowanych towarów przed muchami jest stosowanie
Poprawnie
Niepoprawnie