Kwalifikacja SPC.02 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
styczeń 2017
0 z 40 pytań ukończone Pytania:
Kwalifikacja T.2 – styczeń 2017
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0) Który składnik w zestawie jest błędnie dobrany do produkcji wyrobu gotowego? Do produkcji piwa stosuje się Preparaty enzymów pektynolitycznych stosuje się w produkcji Którą grupę surowców stosuje się do produkcji salcesonu włoskiego? Który zestaw zawiera błędnie dobrane surowce i dodatki do produkcji wyrobu spożywczego? Wskaż cechę charakterystyczną świeżych ryb. Którą pszenicę – na podstawie zamieszczonych w tabeli wyników badania organoleptycznego próbek ziarna, można zastosować do produkcji mąki? Ile butelek o pojemności 250 ml należy przygotować do rozlania 2 000 l napoju jabłkowego Powierzchnia którego surowca powinna być bezwzględnie dezynfekowana przed użyciem do produkcji żywności? Ile gramów pektyny należy odważyć, aby wyprodukować dżem z 500 kg owoców, jeżeli na 100 kg owoców zużywa się 600 g pektyny? Młynek koloidalny stosuje się do Które środki ostrożności należy zastosować, aby bezpiecznie użytkować krajalnicę do warzyw? Który zapis należy umieścić w kolumnie „czynności” w planie przeglądów i konserwacji? Do którego urządzenia niewłaściwie dobrano parametr charakteryzujący przebieg jego pracy? Fermentacja alkoholowa i mlekowa są jednocześnie wykorzystywane w procesie produkcji Które czynności technologiczne są charakterystyczne dla produkcji konserw owocowych? Odbiór i klasyfikacja surowca, czyszczenie i odtłuszczanie, pasteryzacja i oziębianie, pasteryzacja wtórna, zagęszczanie i suszenie to etapy produkcji Który zakres temperatur dotyczy smażenia mięsa na tłuszczu lub mięsa zanurzonego w rozgrzanym tłuszczu? Parametrem technologicznym wymagającym monitorowania w procesie produkcji kapusty kiszonej jest Na podstawie treści zamieszczonych w ramce określ, który produkt spożywczy jest produkowany w zakładzie przetwórstwa owocowo-warzywnego. Korzystając z fragmentu instrukcji technologicznej, określ, ile gramów dwutlenku węgla znajduje się w jednej butelce szklanej wody źródlanej o pojemności 500 ml. Ile kilogramów mięsa wieprzowego klasy I potrzeba do wyprodukowania 500 kg kiełbasy białej? Którą z czynności należy wykonać w procesie produkcji frytek po obraniu i pokrojeniu ziemniaków, a przed ich smażeniem? Przedstawione na schemacie urządzenie stosuje się do Której czynności technologicznej nie przeprowadza się w autoklawie Które urządzenie stosuje się w procesie produkcji szynki wieprzowej wędzonej? Które urządzenie stosuje się do oddzielania od ziarna zbożowego zanieczyszczeń w postaci ziaren kąkolu, groszku? Którą grupę maszyn stosuje się do usuwania części zbędnych z owoców i warzyw? Do usunięcia kamienia powstającego w wymienniku ciepła stosuje się Produkt mleczarski o konsystencji jednolitej z objawami gazowania to Ocena organoleptyczna lodów powinna uwzględniać Powodem występowania zagrożenia chemicznego w procesie produkcji żywności jest Aby proces technologiczny przebiegał zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej, kolejność wybranych etapów produkcji jogurtu naturalnego, powinna być następująca: Wskaż brakującą czynność we fragmencie schematu technologicznego produkcji wina gronowego niegazowanego. Określ produkt spożywczy, który może być przechowywany przez 120 dni w temperaturze od 5°C do 10°C. W którym magazynie należy umieścić proszek mleczny? Którą informację na etykiecie produktu musi sprawdzić magazynier przed wydaniem go do ekspedycji? Środkami transportu wewnętrznego w magazynach są Zgodnie z systemem HACCP deratyzację pomieszczeń magazynowych może wykonać Aby zapobiec przedostawaniu się szkodników latających typu mucha do magazynu, należy zastosowaćPodsumowanie
Informacja
Wyniki
Kategorie
1. Pytanie
2. Pytanie
3. Pytanie
4. Pytanie
5. Pytanie
6. Pytanie
7. Pytanie
8. Pytanie
9. Pytanie
10. Pytanie
11. Pytanie
12. Pytanie
13. Pytanie
14. Pytanie
15. Pytanie
16. Pytanie
17. Pytanie
18. Pytanie
19. Pytanie
20. Pytanie
21. Pytanie
22. Pytanie
23. Pytanie
24. Pytanie
25. Pytanie
26. Pytanie
27. Pytanie
28. Pytanie
29. Pytanie
30. Pytanie
31. Pytanie
32. Pytanie
33. Pytanie
34. Pytanie
35. Pytanie
36. Pytanie
37. Pytanie
38. Pytanie
39. Pytanie
40. Pytanie