Kwalifikacja SPC.07 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
czerwiec 2022
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytanieW której temperaturze należy przechowywać mrożonki w zakładzie cukierniczym? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieCukier kryształ magazynowany w warunkach zgodnych z Polską Normą można przechowywać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieParowanie ziarna zbóż jest stosowane w procesie produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieJak nazywa się oznaczony znakiem zapytania etap na fragmencie schematu procesu produkcji mleka w proszku? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieJaką barwę uzyskuje produkt spożywczy po dodaniu kurkumy? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieKtóry znak manipulacyjny należy umieścić na opakowaniu żywności szybko psującej się? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieKaszę mannę otrzymuje się z ziarna Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieNorma BN-87 8020-02 Ryby i przetwory rybne jest normą Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytanieInstrukcja bezpieczeństwa, dotycząca obsługi maszyny, zawarta jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieJak nazywa się proces polegający na krótkotrwałym zanurzeniu owoców w wodzie o temperaturze 80÷100°C lub parze, a następnie ich natychmiastowym ochłodzeniu do temperatury otoczenia? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieZjawisko syntezy zachodzi w procesie produkcji * zdający otrzymuje jeden punkt niezależnie od udzielonej odpowiedzi. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieKonszowanie jest etapem produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieWydajność pieca dla bułek drobnych wynosi 160 kg/godzinę. O której godzinie zakończy się wypiek 400 kg bułek kajzerek, jeżeli proces rozpoczęto o godzinie 5.00 rano? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytaniePrzedstawione na schemacie urządzenie stosuje się do 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytanieDo rozdzielania surowców na frakcje wielkościowe stosuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieSchemat przedstawia wyparkę próżniową, w skład której w kolejności wchodzą: 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytaniePodczas kiszenia kapusty w dominującym udziale zachodzi fermentacja Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytaniePrzeanalizuj informacje zamieszczone w tabeli i określ, który koncentrat w 100 g zawiera najwięcej wody. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytanieKtóry przenośnik umożliwia transport wafelków zarówno w opakowaniu, jak i luzem? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytaniePrzenośnik pneumatyczny stosowany jest do transportu Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieWarunkiem dopuszczenia pracownika do obsługi wózka widłowego jezdniowego jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieMelasa jest produktem ubocznym powstałym w procesie produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieSerwatka wykorzystywana jest do produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieProduktem ubocznym powstającym w procesie produkcji oleju jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieW celu obniżenia temperatury kutrowanego farszu należy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieNa trudne warunki pracy w fermentowni wpływa Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieKrytycznym punktem kontroli, wymagającym monitorowania temperatury podczas produkcji kiełbas, jest etap Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieW przypadku stwierdzenia skażenia chemicznego mleka na etapie dostawy do zakładu przetwórstwa należy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytanieKorzystając z informacji zamieszczonych w tabeli określ, ile próbek pierwotnych towaru sypkiego luzem należy pobrać do badań, jeżeli wielkość partii wynosi 10,5 tony. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieKtóra ilustracja przedstawia sprzęt miarowy wykorzystywany podczas czynności miareczkowania badanej próbki? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytanieAparat Soxhleta stosuje się do oznaczania zawartości Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieIle wynosi stężenie roztworu otrzymanego po rozpuszczeniu 10 g cukru w 100 g wody? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytanieSubstancja higroskopijna, znajdująca się w szafce wagi analitycznej, umożliwia utrzymanie stałej wartości Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytanieW tabeli przedstawiono wyniki analizy sensorycznej produktu spożywczego w skali pięciopunktowej z uwzględnieniem współczynników ważkości. Ile punktów uzyskał badany produkt? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytanieBadanie fizyczne mleka polega na oznaczeniu Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieZgodnie z normą wilgotność mąki pszennej nie może przekraczać 15%, a jej kwasowość nie może być wyższa niż 3 stopnie kwasowości. Która próbka mąki spełnia te wymagania? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytanieKruszonkę otrzymuje się z połączenia mąki, masła i cukru pudru w proporcji odpowiednio 2:1:1. Ile gramów masła należy dodać do 400 g mąki i 200 g cukru pudru, aby otrzymać wyrób zgodnie z proporcją? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieKorzystając z receptury zamieszczonej w tabeli oblicz, ile drożdży należy użyć do produkcji ciasta pszennego ze 120 kg mąki. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytanieOblicz wydajność godzinową linii rozbioru trzody chlewnej, jeżeli w ciągu 8 godzin poddano rozbiorowi 2 000 sztuk tusz wieprzowych. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieW pomieszczeniu, w którym przeprowadza się chemiczną analizę żywności, Poprawnie
 Niepoprawnie
 
