Kwalifikacja T6 Sporządzanie potraw i napojów
czerwiec 2017
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.6 – czerwiec 2017
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.6 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Który owoc zawiera najwięcej witaminy C w 100 g?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Na którym rysunku w naczyniu z wodą znajduje się jajo najświeższe?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Na rysunku przedstawiono dojrzały owoc
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Które grzyby przedstawiono na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Warzywo przedstawione na rysunku należy zaliczyć do grupy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Koncentratem mlecznym jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Do grupy ryb słodkowodnych hodowanych w stawach zalicza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Soczewicę przedstawiono na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Najdłuższym elementem rozbioru tuszy wieprzowej w części grzbietowej jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Na którym rysunku przedstawiono krewetkę?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
W magazynach o najniższej wilgotności należy przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
W warunkach chłodniczych należy przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
W przedstawionym systemie technologicznym, w miejscu oznaczonym znakiem zapytania, należy zaplanować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Metodę liofilizacji utrwalania żywności należy zastosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Mleko utrwalone metodą UHT charakteryzuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
W magazynie wyposażonym w umywalkę do rąk, stół ze zlewem, chłodziarkę i urządzenie do naświetlania promieniami UV należy przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
W tabeli przedstawiono sposób wykonania klusek
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Korzystając z zamieszczonego normatywu surowcowego, należy sporządzić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Ile lodów i śmietanki należy przygotować do sporządzenia 5 porcji deseru, jeżeli do sporządzenia 1 porcji deseru zużywa się 80 g lodów waniliowych i 40 g bitej śmietanki?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Leczo to potrawa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Potrawą smażoną z mięsa jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Do grupy deserów zestalanych na zimno należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Głównymi surowcami do sporządzania ciasta biszkoptowego są:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
W liście surowców do sporządzenia kisielu porzeczkowego brakuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
W klasycznym sposobie wykonania sałatki caprese, oprócz pomidorów, należy wykorzystać ser
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Sporządzając kotlet de volaille, należy go panierować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Postępując zgodnie z zamieszczonym opisem, tuszkę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Czynność zbijania ciasta wykonuje się podczas produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Które zjawisko zachodzi podczas sporządzania mizerii?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Który składnik mąki powoduje zagęszczanie potraw?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Akryloamidy występują w żywności
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Granitor przedstawiony na rysunku służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Które urządzenie przedstawiono na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Którą tarczę należy wykorzystać do szatkowania kapusty?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Mieszadło robota wieloczynnościowego przedstawione na rysunku należy wykorzystać do sporządzania ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Przedstawioną na rysunku patelnię należy używać do smażenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Które urządzenie przedstawiono na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Urządzeniem przedstawionym na rysunku jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Wskazany strzałką na rysunku element szybkowaru służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
W przedstawionej na ilustracji szklance należy podawać herbatę
Poprawnie
Niepoprawnie