Przykłady zadań do części pisemnej egzaminu dla wybranych umiejętności z kwalifikacji
TG.07. Sporządzanie potraw i napojów
Podsumowanie
0 z 6 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
Informacja
Zadania z informatora – TG.7
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 6
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 6
1. Pytanie
Produktami zawierającymi błonnik są
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 6
2. Pytanie
Zachodzące podczas magazynowania zmiany smaku, zapachu, barwy, powstawanie ubytków masy, twardnienie, zbrylenie określa się jako zmiany
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 6
3. Pytanie
W celu utrwalenia barwy mięsa i nadania mu specyficznego smaku, stosuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 6
4. Pytanie
Ile koncentratu jabłkowego potrzeba do sporządzenia 20 l napoju jabłkowo-miętowego, jeżeli do wyprodukowania 100 l gotowego produktu zużywa się 5,5 kg koncentratu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 6
5. Pytanie
Do rozdrabniania warzyw stosuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 6
6. Pytanie
Do przekąsek zimnych takich jak ryba w galarecie, kawior, podaje się wina
Poprawnie
Niepoprawnie