Kwalifikacja T9 Wykonywanie usług kelnerskich
czerwiec 2022
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Którą przyprawę przedstawiono na ilustracji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Do której grupy warzyw należy kalarepa?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Na ilustracji przedstawiono owoce
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Piwo niepasteryzowane należy przechowywać w ciemnych pomieszczeniach w których panuje temperatura w zakresie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Do warzyw trwałych pod względem czasu przechowywania zalicza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż czas przechowywania kaszy pęczak.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Świeże pomidory do sporządzenia bruschetty należy rozdrobnić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Którą metodę obróbki cieplnej należy zastosować przy sporządzaniu potrawki cielęcej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Do sporządzenia której potrawy mięso wieprzowe należy rozdrobnić w regularną kostkę 3×3 cm?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Do sporządzenia grogu należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Kawę typu kapucynek należy podać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Do flambirowania naleśników należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Tarcza przedstawiona na ilustracji, stanowiąca element roboczy robota wieloczynnościowego, wykorzystywana jest do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Urządzenie przedstawione na ilustracji służy do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Zestaw noży do carvingu przedstawiono na ilustracji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Który napój gorący sporządza się z przedstawionego w tabeli normatywu surowcowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Do sporządzenia podstawowego sosu holenderskiego, oprócz klarowanego masła, soku z cytryny, wody i soli należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Który napój mieszany sporządzi barman posługując się normatywem surowcowym zamieszczonym w tabeli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Który stopień usmażenia posiada befsztyk wołowy, jeżeli obsmażany był po 1,5 minuty z każdej strony?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Likier Amaretto charakteryzuje się posmakiem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Słynny włoski deser o charakterystycznym kawowym smaku to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Którą potrawę mięsną należy wydawać w dwóch sztukach na jedną porcję?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
W bulionówce należy podać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Kompot francuski należy wyporcjować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
W barach i cocktail-barach typu francuskiego potrawy i napoje są podawane
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Dla którego systemu ekspedycji charakterystyczne jest wydawanie potraw przez okienko łączące kuchnię z salą konsumencką?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Ile maksymalnie nakryć należy zaplanować przy stole o wymiarach 2,6 m x 2,6 m, jeżeli odległości pomiędzy nakryciami wynoszą 60 cm, a skrajne nakrycia ustawione są w odległości 40 cm od krawędzi stołu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Które sztućce kelner powinien przygotować do konsumpcji potraw wymienionych w tabeli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Podchodząc z prawej strony gościa, kelner powinien
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Kelner powinien użyć wózka kelnerskiego do obsługi serwisem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Przedstawiony w tabeli fragment karty menu dotyczy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do tymbalików drobiowych jako dodatek kelner powinien zaproponować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Który napój kelner powinien zaproponować do golonki pieczonej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Urządzenie przedstawione na ilustracji służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Kieliszek przedstawiony na ilustracji ma zastosowanie do serwowania drinków typu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Do sporządzenia której potrawy należy zastosować sprzęt przedstawiony na ilustracji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Przedstawiony schemat nakrycia został przygotowany do konsumpcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Na ilustracji przedstawiono sposób podania kawy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Którą potrawę kelner może sporządzić przy stoliku gościa?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Który zestaw bielizny służy do nakrycia stołów bufetowych na przyjęcia okolicznościowe?
Poprawnie
Niepoprawnie