Kwalifikacja TG2 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
styczeń 2016
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.2 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Który z materiałów jest najczęściej stosowany do produkcji beczek do piwa?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Jak jest oznaczane tworzywo sztuczne, stosowane najczęściej do pakowania śmietany w kubki?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Do produkcji kaszy jaglanej wykorzystuje się ziarno
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Który z owoców wykorzystywany do produkcji dżemów nie należy do jagodowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Dodatkiem poprawiającym jakość mąki jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Który z podanych surowców nie jest surowcem podstawowym stosowanym w browarnictwie w Polsce?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Opakowaniem jednostkowym bezzwrotnym do piwa jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Który surowiec należy zastosować do produkcji krochmalu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Którą grupę dodatków należy zastosować do produkcji masła ze śmietanki pasteryzowanej metodą tradycyjną?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
W ramach oceny organoleptycznej mąki nie przeprowadza się badania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Jaki jest cel przesiewania mąki przy produkcji pieczywa?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Kefir to napój mleczny, który uzyskuje się w wyniku fermentacji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Peklowanie surowca mięsnego bez kości, obróbka po ociekaniu, formowanie i sznurowanie, osadzanie, wędzenie, obróbka cieplna, studzenie i chłodzenie – to etapy produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Jakie warunki powinny być zachowane podczas sterylizacji konserw o wsadzie 340 g masy mięsnej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Podczas produkcji mleka UHT należy zastosować następujące parametry obróbki:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Ile kilogramów mięsa wieprzowego klasy II potrzeba do wyprodukowania 500 kg metki?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Blanszowanie owoców polega na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Obowiązująca kolejność wybranych etapów produkcji piwa to:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Aby przeprowadzić temperowanie masy czekoladowej, należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Uzupełnij brakujący etap procesu produkcji parówek drobiowych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Nazwij oznaczony na schemacie znakiem zapytania etap procesu produkcji sera dojrzewającego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Pakowanie mięsa w osłonie gazów ochronnych polega na zastąpieniu powietrza
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
W browarnictwie do gotowania brzeczki z chmielem stosuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Do zabezpieczenia zbiornika sprężarki przed nadmiernym wzrostem ciśnienia powietrza służy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Metalowe elementy maszyn poddane działaniu wilgotnego powietrza atmosferycznego są narażone na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Które urządzenia należy zastosować do produkcji zakwasu używanego w produkcji masła i serów?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Które urządzenie należy zastosować do rozdrobnienia (śrutowania) oczyszczonego ziarna?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Wartość napięcia w instalacji elektrycznej jednofazowej w Polsce wynosi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Do dokładnej homogenizacji składników farszu podczas produkcji kiełbas stosuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Wirówka stosowana w produkcji cukru służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Do kształtowania kęsów ciasta pszennego na bułki służą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Wyróżnikiem oceny organoleptycznej dżemu nie jest ocena
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Zagrożeniem chemicznym w produkcie żywnościowym jest obecność
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Mycie w obiegu zamkniętym bez demontażu określone jest jako system
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Nadzór nad przestrzeganiem przepisów sanitarno-higienicznych w masarni prowadzi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Do czynności związanych z magazynowaniem wyrobów gotowych nie należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Ile sztuk kartonów należy przygotować do zapakowania 2 880 słoików kompotów wiśniowych, jeżeli w jednym kartonie słoiki układane są w dwóch warstwach w rzędach po 3×4?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Do transportu ziarna zbóż stosuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Do zwalczania gryzoni w magazynie wyrobu gotowego stosuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Celem dezynfekcji magazynu wyrobu gotowego jest
Poprawnie
Niepoprawnie