Kwalifikacja TG2 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
wrzesień 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.2 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Co oznacza przedstawiony piktogram?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Głównym składnikiem budulcowym produktów żywnościowych są
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Surowcem pochodzenia zwierzęcego jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Przyswajalność białka jaja kurzego przez organizm człowieka wynosi około
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Do surowców oleistych w cukiernictwie zalicza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Do cukrów nie należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Surowcami podstawowymi do produkcji wędlin podrobowych są
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Ocena organoleptyczna czekolady polega na badaniu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
W produkcji ciast środkiem spulchniającym są
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Tanki do produkcji napojów fermentowanych powinny być wyposażone w mieszadła
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Do usuwania pestek śliwek służy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Śmietana to produkt otrzymany ze śmietanki w wyniku jej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Zamrażalnictwo to metoda utrwalania, w której żywność jest przechowywana w temperaturze nie wyższej niz
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Wskaż parametry pasteryzacji mleka przeznaczonego do produkcji serów dojrzewających.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Smażenie ryb prowadzi się w zakresie temperatur
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Ile należy dodać pulpy owocowej, aby jej zawartość w 800 kg jogurtu smakowego wynosiła 13%?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Wskaż nazwę brakującego etapu w zamieszczonym fragmencie schematu produkcji soków owocowych pasteryzowanych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Określ nazwę oznaczonego znakiem zapytania etapu w zamieszczonym fragmencie schematu produkcji oleju rzepakowego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Glazurowanie ciasta to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Która nazwa odpowiada oznaczonej znakiem zapytania czynności w zamieszczonym fragmencie procesu produkcji jogurtu naturalnego metodą zbiornikową?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
W pierwszej fazie dojrzewania serów zachodzi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Zamrażanie tuszek drobiowych najczęściej odbywa się metodą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Metodą utrwalania mięsa nie jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Przedstawiona na zdjęciu część maszyny to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Do pomiaru wilgotności służy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Wskaż urządzenia, które wykorzystuje się w produkcji lodów.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Do oddzielania cząstek stałych z powietrza służą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Wskaż urządzenia, które wykorzystuje się do rozdrabniana twarogów.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Cechą organoleptyczną nie jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Wskaż wyróżniki w ocenie organoleptycznej soków owocowych.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności procedury HACCP nie muszą być wdrażane podczas produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do usuwania zanieczyszczeń tłuszczowych podczas mycia maszyn w obiegu zamkniętym nie należy używać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Nadzór nad wykonywaniem przepisów sanitarno-higienicznych w piekarniach prowadzi Inspekcja
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
System zapewniający bezpieczeństwo zdrowotne żywności to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Przechowywanie margaryny w pomieszczeniu wilgotnym, słonecznym i ciepłym powoduje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Utlenianie tłuszczów podczas magazynowania to przemiana
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Wskaż obowiązujący sposób przechowywania mąki.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Ile palet należy przygotować do ułożenia 3 ton sera, jeżeli na palecie mieści się 20 kartonów po 15 kg?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Do transportu mąki w workach w magazynie należy zastosować przenośnik
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Obecność pozostałości środków myjących w produkcie to zanieczyszczenie
Poprawnie
Niepoprawnie