Kwalifikacja TG7 Sporządzanie potraw i napojów
czerwiec 2018
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Który środek spożywczy zawiera w 100 g największą ilość błonnika pokarmowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Na rysunku przedstawiono próbę wodną jaja
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Która ryba jest przedstawiona na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Na rysunku przedstawiono owoce
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Które warzywo jest przedstawione na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Do grupy serów solankowych należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Element kulinarny przedstawiony na rysunku pochodzi z rozbioru tuszy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Na którym rysunku jest przedstawiony makaron cannelloni?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Do warzyw o najdłuższym okresie przechowywania w warunkach optymalnych należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Które środki spożywcze należy przechowywać w magazynie produktów suchych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
W czasie przechowywania mięsa zachodzi proces
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Który z czynników należy zastosować do suszenia produktów spożywczych metodą konwekcyjną?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Stoły, regały, wagi i haki to elementy wyposażenia magazynu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Przedstawiony na rysunku regał należy zastosować do przechowywania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Do grupy magazynów nieżywnościowych należy zaliczyć magazyn
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Wskaż brakujący etap w przedstawionej procedurze postępowania z jajami dostarczonymi do zakładu gastronomicznego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Kucharz, który ma sporządzić z 9,00 kg ziemniaków pyzy ziemniaczane, postępując zgodnie z zamieszczonym sposobem ich wykonania, powinien ugotować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Ile 200-gramowych kostek masła należy użyć do sporządzenia 10 porcji kotletów de volaille zgodnie z zamieszczonym normatywem surowcowym?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Technikę tarcia, skubania lub siekania należy stosować do formowania ciasta na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Którą technikę obróbki należy zastosować w przedstawionym procesie wykonania sałatki z czerwonej kapusty?
„Cienko poszatkowaną kapustę skropić octem, obgotować przez około 2-3 minuty od wrzącej wody i ostudzić zimną wodą”.Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Zaparzanie mąki należy stosować do sporządzania ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Technikę smażenia mięsa po angielsku należy stosować do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Zrazy nadziewane należy zaliczyć do potraw
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Do sporządzenia tradycyjnego krupniku należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Zamieszczony wykaz produktów do sporządzenia kawy po irlandzku należy uzupełnić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Którego składnika należy użyć, sporządzając tradycyjny befsztyk tatarski?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Który deser należy wykończyć warstwą skarmelizowanego cukru?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Przedstawiony sposób wykonania potrawy należy stosować do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Który element podziału ryby przedstawiono na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Wypiek przedstawiony na rysunku sporządzony jest z ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Sinozielona otoczka na powierzchni ugotowanego żółtka jaja kurzego powstaje w wyniku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Skrobia podczas ogrzewania w wodzie ulega
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Na rysunku przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Szarpak, element zestawu tnącego wilka, przedstawiono na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Przedstawioną na rysunku końcówkę planetarnego robota wieloczynnościowego należy stosować do sporządzania ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Urządzenie przedstawione na rysunku należy stosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Przedstawiony na rysunku i zaznaczony strzałką element kotła warzelnego wskazuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Deser z ugotowanych owoców w syropie i w nim podany należy serwować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Przedstawiony na rysunku talerz służy do podawania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Temperatura przechowywanych potraw w bemarze powinna wynosić
Poprawnie
Niepoprawnie