Kwalifikacja TG2 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
czerwiec 2016
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.2 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytanieKtórą grupę surowców podstawowych stosuje się w produkcji kiełbasy białej surowej? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieKtóry dodatek stosuje się w produkcji czekolady gorzkiej? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieSemolina to rodzaj Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieKtóry konserwant stosuje się w produkcji napojów gazowanych? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieKtórej mąki nie stosuje się w produkcji pieczywa oznaczonego podanym znakiem? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieOpakowaniem jednostkowym wykorzystywanym w produkcji słodzonego mleka zagęszczonego jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieOcena organoleptyczna tłuszczów topionych jadalnych w temp. 18÷20°C nie dotyczy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieW ramach oceny organoleptycznej mąki przeprowadza się badania wyglądu, barwy, smaku oraz Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytanieJaja przeznaczone do produkcji majonezu należy w pierwszej kolejności Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieWskaż surowiec, który wymaga rozdrobnienia przed głównym procesem technologicznym. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieKtórą grupę maszyn stosuje się do usuwania części zbędnych z owoców i warzyw? * w arkuszu widoczne są tylko dwie odpowiedzi. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieBRAK PYTANIA W ARKUSZU Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieKtóry z parametrów pracy homogenizatora należy wpisać do karty pracy maszyny? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieW arkuszu monitorowania CCP pracy pasteryzatora powinien znajdować się zapis dotyczący temperatury Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytanieRektyfikacja to jeden z etapów produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieW procesie produkcji jogurtu naturalnego występują następujące procesy technologiczne: Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytaniePeklowanie występuje w procesie produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieProces suszenia w suszarkach tunelowych, w czasie nieprzekraczającym 24 godzin w temperaturze od 60°C do 80°C, jest odpowiedni do pozyskania Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytanieZagęszczanie dżemu wysokosłodzonego należy prowadzić do momentu uzyskania suchej masy wynoszącej Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytanieKorzystając z receptury produkcji na 100 kg chleba zakopiańskiego oblicz, ile należy użyć mąki pszennej i drożdży, aby wyprodukować 100 bochenków chleba o wadze 500 g każdy. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieWedług przedstawionego opisu obróbki cieplnej 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieKtóre urządzenia stosuje się do pasteryzacji mleka? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieUrządzeniem, w którym można podgrzewać, chłodzić i jednocześnie mieszać, jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieEkstraktor ślimakowy wykorzystuje się do produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieUrządzenie przedstawione na fotografii to 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieWieżę rozpyłową stosuje się do suszenia Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieW technologii produkcji lodów między innymi stosuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytaniePrzyczyną smaku jałowego chleba jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytaniePodczas badania organoleptycznego żywności można posłużyć się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieProces oczyszczania umożliwiający otrzymanie bardzo dobrej jakości oleju polegający na bieleniu, odwanianiu i odkwaszaniu to Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytanieEtap homogenizacji występuje podczas produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieKrystalizacja substancji poprzez częściowe odparowanie wody występuje w technologii produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytanieKtórej czynności technologicznej nie wykonuje się podczas produkcji serów dojrzewających Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytanieSystem zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego w procesie produkcji żywności to Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytanieMrożoną mieszankę owocową należy przechowywać w temperaturze Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieWskaż parę produktów, których nie można razem przechowywać w jednym magazynie. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytanieWydawanie wyrobów gotowych z magazynu powinno być poprzedzone Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieKtóry przenośnik stosuje się do transportu wewnętrznego worków z mąką? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytanieSkuteczną metodą zwalczania much w magazynie wyrobów gotowych jest stosowanie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieW czasie przechowywania lodów, zgodnie z systemem HACCP działania korygujące należy podjąć, gdy w chłodni temperatura wyniesie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
