Kwalifikacja TG2 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
styczeń 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.2 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Materiał pomocniczy stosowany w produkcji babki drożdżowej stanowią
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Do peklowania schabu przy produkcji polędwicy sopockiej należy zastosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Jako surowiec podstawowy do produkcji spirytusu gorzelnie stosują
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Ocena organoleptyczna mleka surowego polega na badaniu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Obróbka wstępna ogórków przy produkcji marynat obejmuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
W celu usunięcia skórki ze śliwek i brzoskwiń należy wykonać czynność
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Przygotowując opakowania do aseptycznego pakowania soku jabłkowego, należy poddać je procesowi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Do czyszczenia mleka przeznaczonego do produkcji serów należy wykorzystać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Myjkę szczotkową należy zastosować do mycia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Wialnia zbożowa stosowana jest do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Urządzenie przedstawione na rysunku służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Monitorowanie pracy komory parzelniczo-wędzarniczej, zgodnie z systemem HACCP, polega na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Technologia produkcji pieczywa pszennego obejmuje następujące etapy:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
W produkcji margaryny podstawową operacją technologiczną jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Produkcją kawy instant zajmuje się przetwórstwo
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Do warzyw korzeniowych zalicza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Jaka jest optymalna temperatura tłuszczu podczas smażenia pączków?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Które wartości parametrów należy zastosować do krótkotrwałej pasteryzacji mleka spożywczego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Podczas produkcji ogórków kiszonych zachodzi fermentacja
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Praca których urządzeń wymaga udokumentowania krytycznych punktów kontroli zgodnie z procedurami systemu HACCP?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Oblicz, ile kilogramów zalewy należy przygotować, aby wyprodukować 5 ton ogórków zgodnie z podaną recepturą.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Instrukcja higieny produkcji dotyczy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Aby uzyskać mleko o zawartości dokładnie 3,2% tłuszczu, należy przeprowadzić jego
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Na podstawie danych zawartych w tabeli wskaż właściwy czas wypieku ciasta biszkoptowego o grubości 37 mm, gdy temperatura w komorze pieca wynosi 210°C.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Ciasto beżowe formuje się przez
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
W procesie produkcji kiełbasy zwyczajnej należy zastosować operację
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Które operacje wykonuje się przy produkcji frytek ziemniaczanych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Do produkcji makaronu należy zastosować suszarkę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Rysunek przedstawia urządzenie do produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Stacje wyparne wykorzystywane są przy produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Do dokładnego rozdrabniania surowców przy produkcji parówek należy zastosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do odczytu parametrów ciśnienia w autoklawie służy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Ocenę organoleptyczną należy wykorzystać do określenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Mycie i dezynfekcję urządzeń oraz sprzętu w piekarni należy przeprowadzać zgodnie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Do transportu towarów sypkich luzem stosuje się przenośnik
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Ile kartonów należy przygotować do zapakowania 1500 sztuk słoików dżemu morelowego, jeżeli w jednym kartonie mieści się 25 słoików?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Cukier otrzymany z buraków cukrowych należy przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Zgodnie z zasadami GHP, w celu wyeliminowania owadów w magazynie, należy zastosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Aby zapobiec jełczeniu smalcu wieprzowego podczas przechowywania w magazynie, należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Układ tnący w wilku do rozdrabniania mięsa stanowią:
Poprawnie
Niepoprawnie