Kwalifikacja TG7 Sporządzanie potraw i napojów
czerwiec 2016
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.6 – czerwiec 2016
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.6 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Wskaż, którymi cechami charakteryzuje się śmietanka.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Które warzywo strączkowe przypomina kształtem orzech laskowy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Do grupy ryb tłustych należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Na którym zdjęciu przedstawiono świeżą rukolę?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Który element kulinarny półtuszy wołowej powinien być użyty do sporządzenia potraw smażonych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Śmietana ze śladami pleśni
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Którego środka spożywczego nie należy przechowywać w lodówce, w której temperatura wynosi 5÷10°C?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Optymalna wilgotność względna powietrza w magazynie mąki powinna wynosić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Mięso w marynatach na bazie wina należy przechowywać w temp 0÷7°C nie dłużej niż
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Dostęp światła podczas przechowywania ziemniaków zwiększa koncentrację
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
System jakości zdrowotnej żywności GMP nie dotyczy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Która substancja dodana do żywności pełni funkcję konserwującą?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Który środek żywnościowy zapakowany fabrycznie należy przechowywać w lodówce?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Biologiczną metodę utrwalania żywności należy stosować do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
W przedstawione na zdjęciu urządzenie należy wyposażyć magazyn
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Do dróg technologicznych czystych należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
„Kawę zaparzyć w ekspresie i wlać do wygrzanej filiżanki. Śmietankę podgrzać, podać w osobnym dzbanuszku. Cukier podać w cukierniczce.”
Na podstawie zamieszczonego opisu należy sporządzićPoprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Na podstawie zamieszczonego normatywu surowcowego na 1 porcję należy sporządzać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Na podstawie zamieszczonego normatywu surowcowego wskaż, ile surowców należy użyć do produkcji 30 porcji dipu serowego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Z mąki pszennej, margaryny lub masła, jaj i wody należy sporządzać ciasto
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Które warzywo należy gotować w małej ilości wody z dodatkiem tłuszczu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia paprykarza drobiowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Którą potrawę sporządzaną z mięsnej masy mielonej należy wykończyć panierunkiem z bułki tartej z grzankami?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Jaja po wiedeńsku należy gotować od włożenia do wrzącej wody przez
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Do sporządzenia kaszy gryczanej na sypko na 1 kg surowca należy przygotować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Zamieszczony wykaz surowców do sporządzenia sosu cumberland należy uzupełnić o galaretkę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Deser tiramisu należy sporządzać z sera
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Sporządzając sztufadę wołową, do szpikowania wołowiny należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Do sporządzania czerniny należy użyć krwi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Vol-au-vent należy stosować jako dodatek do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Której czynności brakuje w przedstawionym schemacie sporządzania ciasta kruchego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Którą potrawę należy wykonać, wykorzystując wszystkie surowce podane w normatywie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Sporządzając krem bezowy, białka należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Który proces zachodzi podczas ogrzewania cukru na suchej patelni?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Które urządzenie przedstawione jest na zdjęciu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Warzywa należy rozdrabniać na desce
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Formę przedstawioną na zdjęciu należy wykorzystać przy sporządzaniu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
W naczyniu przedstawionym na zdjęciu należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Carpaccio wołowe należy serwować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Który sprzęt przedstawiony jest na zdjęciu?
Poprawnie
Niepoprawnie