Kwalifikacja TG7 Sporządzanie potraw i napojów
styczeń 2018
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.6 – styczeń 2018
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.6 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Który owoc jest przedstawiony na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Mąka pszenna dobrej jakości charakteryzuje się smakiem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Na którym rysunku przedstawiono goleń wołową?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Z danych zamieszczonych w tabeli wynika, że więcej witaminy C znajduje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Surowcami trwałymi są:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Który element kulinarny należy do tuszy jagnięcej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Brokuł i kalafior należą do grupy warzyw
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Które surowce należą wyłącznie do grupy produktów tłuszczowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Którą z podanych grupę środków spożywczych można przechowywać w magazynie w warunkach optymalnych z dostępem światła naturalnego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Które produkty należy przechowywać w chłodni?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Podczas przechowywania jaj
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
System HACCP polega na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Która metoda utrwalania gwarantuje jedynie trzy dni przydatności mięsa do spożycia?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Które urządzenie chłodnicze stanowi wyposażenie pomieszczeń magazynowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Którą czynność obróbki wstępnej należy wykonywać w przygotowalni czystej zakładu gastronomicznego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Która procedura nie zapewnia bezpieczeństwa zdrowotnego sporządzanych w zakładzie gastronomicznym potraw?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Zgodnie z recepturą, z 0,6 kg buraków otrzymuje się 5 porcji sałatki. Ile porcji tej potrawy sporządza się z 6 kg buraków?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Które ciasto wyrabiane w naczyniu należy sporządzić na podstawie zamieszczonego normatywu surowcowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Ile mąki ziemniaczanej należy przygotować do sporządzenia klusek śląskich z 1,5 kg ugotowanych ziemniaków, jeżeli proporcja mąki ziemniaczanej do ziemniaków w cieście wynosi 1:5?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Którą potrawę z drobiu należy smażyć w głębokim tłuszczu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Technikę zaparzania mąki mieszaniną wody z tłuszczem stosuje się do sporządzania ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej stosuje się do sporządzania pyz ziemniaczanych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Na rysunku przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Sous vide to technika obróbki cieplnej stosowana do sporządzania potraw
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Składnikiem zagęszczającym mleczko waniliowe jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Który sos należy sporządzić na bazie emulsji żółtka i masła?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Z przedstawionego na rysunku surowca należy sporządzić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Który z przetworów należy zastosować do nadziewania zrazów wołowych zawijanych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Ciasto na pierogi leniwe należy sporządzić z jaj, mąki pszennej oraz
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Bulion wołowy należy sporządzać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Który deser należy sporządzać na podstawie zamieszczonego sposobu wykonania?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Którą czynność obróbki wstępnej ryby należy wykonać przy sporządzaniu „ryby na niebiesko”?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Rozbity płat mięsa wieprzowego, uformowany w kształcie koła o średnicy 14 cm i grubości 0,5 cm, oprószony solą, pieprzem i mąką, to przygotowany półprodukt na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Których czynności brakuje w sposobie wykonania sufletu w miejscu oznaczonym znakiem zapytania?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Podczas moczenia suchych nasion fasoli w zimnej wodzie zachodzi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Przystawkę do maszyny wieloczynnościowej, przedstawioną na rysunku, należy zastosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Garnek przedstawiony na rysunku należy przeznaczyć do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Naczynie przedstawione na rysunku należy zastosować do podawania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Który zestaw potraw należy podać jednoporcjowo na talerzu do dania zasadniczego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Którą potrawę mięsną należy podać udekorowaną masłem smakowym?
Poprawnie
Niepoprawnie