Kwalifikacja TG7 Sporządzanie potraw i napojów
styczeń 2019
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Do warzyw o jadalnych ogonkach liściowych należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Na rysunku przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Na którym rysunku przedstawiono perliczkę?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Które warzywo jest przedstawione na rysunku?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Chlorofil występuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Truskawki należą do grupy owoców
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Na rysunku przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Element rozbioru tuszy wołowej jest przedstawiony na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Zdezynfekowane jaja należy przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Optymalny zakres temperatur 0ºC ÷ 4ºC należy zapewnić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Na podstawie danych zawartych w tabeli wskaż zakres temperatur przechowywania szpinaku.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
W czasie powolnego zamrażania surowców dochodzi do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Którego elementu – oznaczonego na schemacie białym polem – brakuje w przedstawionym schemacie „Współzależność między systemami jakości”?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Technikę peklowania należy stosować do utrwalania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Do przetworów utrwalanych technologicznie cukrem należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Przedstawioną na rysunku komorę należy stosować w magazynie do przechowywania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Do dróg technologicznie czystych należy zaliczyć drogę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Na podstawie zamieszczonego sposobu wykonania należy sporządzić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Na postawie zamieszczonego normatywu surowcowego oblicz, ile natki pietruszki należy przygotować do sporządzenia 16 porcji soku z pomidorów.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Które ilości surowców należy przygotować do sporządzania ciasta kruchego, jeżeli proporcje mąki, tłuszczu i cukru w tym cieście wynoszą 3:2:1?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Przedstawiony na rysunku sposób formowania należy stosować do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Którą zupę należy zagęścić żółtkiem?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzania jaj poszetowych?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Do wyrobów z ciasta zarabianego w naczyniu należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Którą technikę należy stosować do napowietrzania mąki?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Którą technikę należy stosować do dokładnego wymieszania składników mięsnej masy mielonej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Wątróbkę wieprzową sauté należy zaliczyć do potraw
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
W zamieszczonym wykazie surowców do sporządzania klusek francuskich brakuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Do sporządzenia kruszonki, oprócz cukru, należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Do sporządzenia vol-au-vent należy stosować ciasto
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Którą potrawę należy sporządzić według przedstawionego sposobu wykonania?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Kolagen pęcznieje i rozkleja się podczas
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Noża przedstawionego na rysunku należy użyć do rozdrabniania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Na rysunku przedstawiono
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Kuter należy stosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Przedstawiony na rysunku sprzęt należy użyć do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
W zakładach gastronomicznych do obróbki surowego drobiu należy stosować deskę koloru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Na kuchni indukcyjnej należy stosować naczynia oznaczone symbolem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Przedstawiony element wyposażenia pieca konwekcyjnego służy do pomiaru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
W przedstawionym na rysunku naczyniu należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie