Kwalifikacja T10 Organizacja usług gastronomicznych
czerwiec 2020
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytanieZakład gastronomiczny dostarczający gotowe posiłki do stołówki szkolnej wykonuje usługę Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieZakładem gastronomicznym sieci otwartej jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytaniePokaz kulinarny polegający na przygotowaniu sushi w obecności gości zalicza się do usług Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieWewnętrznym dokumentem zakładu gastronomicznego zawierającym szczegółowe ustalenia dotyczące organizacji przyjęcia jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytaniePrzyjęcie typu aperitif trwa Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieWystęp zespołu muzycznego w kawiarni jest usługą Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieGościowi będącemu na diecie niskobiałkowej kelner na deser powinien zaproponować Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieKelner filetując rybę przy stole konsumenckim, stosuje serwis Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytanieSerwis francuski można zastosować podczas obsługi Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieIle okrągłych 8-osobowych stołów należy przygotować do organizacji klasycznego przyjęcia amerykańskiego dla 72 gości? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieZakład gastronomiczny przeprowadzając analizę szans i zagrożeń otoczenia, stosuje metodę Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieOcena przeszkód, barier i zagrożeń w zakresie organizacji imprezy będzie dotyczyła przede wszystkim przygotowania posiłku w Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieRestauracja organizuje w jednym dniu 10 przyjęć komunijnych. W celu usprawnienia pracy przygotowując propozycje menu dla każdej z imprez, należy zaplanować Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieSchemat przedstawia etapy przyjmowania zlecenia na wyżywienie. Czynnością oznaczoną znakiem zapytania jest 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytanieBar oferujący codzienne zestawy śniadaniowe w godzinach 7:30÷10:30, o godzinie 10:00 obniża cenę zestawu o 50%, stosując Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytaniePersonel nowo otwartej restauracji zaprasza gości do skorzystania z ich usług i częstuje przed zakładem przekąskami z tacy. Jak nazywa się takie działanie? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytanieWłaściciel kawiarni w okresie świątecznym do każdego zamówienia dokłada próbkę kawy ziarnistej we własnym, firmowym opakowaniu. Działanie takie jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieW zakładzie gastronomicznym w dziale ekspedycyjnym strefą brudną jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytanieW zakładzie gastronomicznym rozdzielnia kelnerska połączona jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytaniePrzygotowanie czystej zastawy stołowej oraz wydawanie napojów zimnych i gorących odbywa się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieW celu stłumienia odgłosów ustawiania zastawy stołowej na stole, kelner w czasie nakrywania stołów bielizną stołową wykorzysta Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieIle kieliszków do wina czerwonego należy zaplanować dla 80 gości, organizując przyjęcie okolicznościowe z uwzględnieniem 5% zapasu? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieKtóre sztućce należy przygotować do konsumpcji deseru Ananas w cząstkach flambirowany z sosem waniliowym? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieKtóry układ stołu umożliwia swobodną rozmowę wszystkich gości? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieJaka będzie długość stołu bufetowego dla 130 gości ustawionego jedną krawędzią do ściany, jeżeli dla 20 osób bufet powinien mieć 3 metry długości, a na każde dodatkowe 10 osób dodaje się 1 metr bieżący bufetu? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieNa zamieszczonym rysunku przygotowano aranżację sali konsumenckiej na 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytaniePoszerzenie oferty bistro przez wprowadzenie do karty napojów włoskiego sposobu parzenia kawy mokka zobowiązuje właściciela do zakupu Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieDo konsumpcji śledzia w sosie jogurtowym należy przygotować Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytanieSprzętem o nazwie jigger jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieNa rysunku przedstawiono 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytaniePrzedstawiony na rysunku dzbanek stosuje się do 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieKarafkę przedstawioną na rysunku stosuje się do 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytanieKtóry rodzaj zastawy stołowej należy użyć do podania jednoporcjowo rawioli z brokułami w sosie serowym? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytanieIle butelek wina różowego o pojemności 0,7 litra należy zaplanować do rozlania 112 porcji, jeżeli jedna porcja tego napoju ma pojemność 150 ml? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytanieKorzystając z normatywu zamieszczonego w tabeli oblicz, ile sosu czekoladowego należy użyć do przygotowania 20 porcji gruszek w sosie czekoladowym. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieIle litrów bogracza należy przygotować do wydania 75 porcji, jeśli 1 porcja potrawy wynosi 220 ml? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytanieIle konfitury żurawinowej zużył kelner, wydając 130 porcji pasztetu z zająca, jeżeli dodatek konfitury do jednej porcji wynosił 12 gramów? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieJaką kwotę zapłaci klient za 18 porcji kawy cappuccino, jeżeli cena gastronomiczna brutto 1 kawy wynosi 9,00 złotych, a zakład udzielił 15% rabatu? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytanieCena gastronomiczna brutto kolacji z deserem dla 8 osób wyniosła 520,00 złotych. Oblicz koszt netto 1 porcji kolacji, jeżeli stanowi ona 70% poniesionych kosztów? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieOblicz koszt usług dodatkowych przyjęcia weselnego, jeżeli stanowią one 35% ogólnej wartości imprezy, której koszt wynosi 14 500,00 złotych. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
