Kwalifikacja T4 Produkcja wyrobów cukierniczych
wrzesień 2014
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.4 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Drożdże jako biologiczny środek spulchniający wywołują fermentację
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Która mąka pszenna zawiera najmniejszą ilość popiołu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Przedstawioną na rysunku przyprawą jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Którą temperaturę należy zapewnić podczas transportu jaj i mleka?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Wskaż wyróżnik jakościowy dla tekstury produktu.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Jajo świeże po wybiciu na talerz ma żółtko
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Które cechy charakteryzują mąkę żytnią przeznaczoną do produkcji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Który gluten powoli chłonie wodę, jest zwięzły i mało rozciągliwy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Masę makową należy przechowywać nie dłużej niż 1 dobę w temperaturze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Najkrótszy okres przydatności do spożycia ma krem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Który surowiec należy przechowywać w magazynie o wilgotności względnej ok. 60% i temperaturze 10÷14°C?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
W których warunkach należy przechowywać w magazynie mleko i cukier?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Wynik ważenia na wadze przedstawionej na rysunku wynosi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Ile kilogramów masy serowej można wyprodukować z 14 kg białego sera, jeżeli z 0,7 kg białego sera otrzymuje się 1 kg masy serowej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Do wyprodukowania 1000 kg sezamków potrzeba 280 kg cukru. Na ile dni produkcji wystarczy 840 kg cukru, jeżeli dzienna produkcja sezamków wynosi 1,5 tony?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Badania laboratoryjne kału na nosicielstwo powinna wykonać osoba po przebyciu zakażenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Których operacji technologicznych, oznaczonych X,Y, brakuje w zamieszczonym schemacie produkcji kremu russel grzanego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Do grupy wyrobów z ciasta kruchego należy zaliczyć:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Sporządzanie rozczynu jest charakterystyczne dla techniki wykonania ciasta drożdżowego metodą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Na podstawie danych zawartych w normatywie oblicz, ile cukru potrzeba do wykonania 2 kg pomady wodnej.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Ile sztuk jaj należy użyć do wykonania 3 strucli makowych, jeżeli do wykonania jednej strucli potrzeba 300 g jaj, a 1 jajo waży 50 g?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Do produkcji tortów marcello należy przygotować blaty
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Do przygotowania 10 bankietówek należy użyć 100 g żelu dekoracyjnego. Ile kg żelu należy przygotować, aby udekorować 50 bankietówek, uwzględniając straty technologiczne wynoszące 10%?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Do wyprodukowania ciemnej czekolady, oprócz tłuszczu kakaowego i cukru, należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Do produkcji której grupy ciast nie należy używać cukru?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Która grupa składników oprócz cukru kryształu wchodzi w skład masy grylażowej?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Które ciasto należy wykonać, wykorzystując wszystkie surowce podane w normatywie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Którą grupę surowców oprócz masła i mąki należy użyć do sporządzenia ciasta na faworki?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Ułóż według kolejności czynności, które należy wykonać, przygotowując rodzynki do produkcji sernika.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Białko do produkcji ciasta beżowego należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Którego urządzenia należy użyć do wypieku wafli?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do sporządzania ciasta zbijanego w ubijarce należy użyć mieszadła w kształcie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Ciasto kruche w czasie wałkowania ściąga się i kurczy, a wyroby po upieczeniu są twarde. Przyczyną powstania tej wady jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Na rysunku przedstawiono ciasto z układem kompozycji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Do dekoracji powierzchni masy serowej w serniku krakowskim należy wykorzystać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Przedstawione na rysunku urządzenie służy do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Połysk i kruchość elementu dekoracyjnego z czekolady uzyskuje się w procesie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Sernik żelatynowy należy przechowywać w zakresie temperatur
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Ile kartonów potrzeba do zapakowania 100 kg herbatników, jeżeli opakowania herbatników o wadze 100 g pakuje się w kartony po 50 sztuk?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Sorbety owocowe należy przechowywać
Poprawnie
Niepoprawnie