Kwalifikacja T4 Produkcja wyrobów cukierniczych
wrzesień 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.4 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. Pytanie„Strąki tej rośliny są ciemnobrązowe, smukłe i pofałdowane, o długości około 20 cm”. Opis ten charakteryzuje Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieMateriałem pomocniczym przy produkcji ciastek jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieDokonując oceny organoleptycznej śmietanki kremowej, należy sprawdzić Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieOcena organoleptyczna mąki obejmuje badanie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieŚwieże jajo po wybiciu charakteryzuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieŚwieże mleko do produkcji cukierniczej charakteryzuje się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieW jednym magazynie można przechowywać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieW granicach temperatur 15÷18°C zaleca się przechowywać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytanieDo pomiaru wilgotności w magazynie służy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieW magazynach cukierni do składowania surowców cukierniczych nie należy stosować wózków Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieW magazynach mąkę w workach należy układać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieAby udokumentować pobranie surowców z magazynu do produkcji, należy użyć formularza oznaczonego symbolem Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieZagrożeniem biologicznym w produkcji cukierniczej jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieTartaletki z owocami wykonuje się z ciasta Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytaniePrzedstawiony wyrób cukierniczy należy do ciast 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieIlości surowców i dodatków przedstawionych w tabeli wskazują na recepturę produkcji 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytanieNa podstawie receptury oblicz, ile należy odważyć drożdży, aby sporządzić 30 kg ciasta drożdżowego. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieZamieszczony fragment instrukcji technologicznej dotyczy produkcji ciasta 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytaniePodczas produkcji ciasta francuskiego tłuszcz Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytanieHartowanie uformowanych lodów przeprowadza się w temperaturze Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieWskaż podstawowy surowiec do produkcji chałwy. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieDo produkcji babki biszkoptowej wykorzystuje się mąkę pszenną typu Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieOpakowaniem jednostkowym krówek mlecznych jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytaniePodczas próby zanurzeniowej świeże jaja Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieWłaściwą proporcją podstawowych składników (mąki, tłuszczu i cukru) stosowanych do produkcji ciasta kruchego jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieTemperówka stanowi wyposażenie linii technologicznej do produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieDo zamrażania mieszanki przygotowanej do produkcji lodów służy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieDo produkcji ciasta beżowego należy zamontować mieszadło w kształcie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytaniePrzyczyną występowania matowej powierzchni czekolady jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieWyroby bezowe powinny być Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytanieSurowcem podstawowym do produkcji marcepanu naturalnego są Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieZgodnie z systemem HACCP półprodukty i wyroby cukiernicze zawierające alergeny należy produkować na osobnej linii technologicznej lub w wydzielonym pomieszczeniu produkcyjnym. Określ półprodukt lub wyrób cukierniczy, który musi być produkowany zgodnie z przedstawioną zasadą. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytaniePrzedstawiony sprzęt stosuje się do 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytanieNa ilustracji przedstawiono 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytanieOblicz, ile należy użyć torebek celofanowych o pojemności 150 g do zapakowania 60 kg drażetek, jeżeli straty opakowań wynoszą 2% Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieDo konfekcjonowania sękacza należy użyć krajalnicy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytanieTorty i serniki wymagają przechowywania w temperaturze Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieWedług zasady „pierwsze weszło-pierwsze wyszło”, obowiązującej w magazynach, Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytanieKrytycznym punktem kontrolnym przy produkcji kremów na bazie jaj jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieWskaż zagrożenie chemiczne wymagające specjalnej techniki monitorowania. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
