Kwalifikacja T6 Sporządzanie potraw i napojów
czerwiec 2020
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Cyfra 3 na początku kodu: 3-PL-66448877 umieszczonego na skorupce jaja oznacza, że pochodzi ono od kur hodowanych w sposób
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Za cierpki smak owoców aronii odpowiadają
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Orzechy są surowcem wysokoenergetycznym ze względu na zawartość
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Na której ilustracji przedstawiono anyż?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Spośród podanych surowców najmniej trwałym jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Które warzywo spośród wymienionych zawiera najwięcej witaminy C w 100 g surowca?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Do serów typu włoskiego należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Środkiem spożywczym pochodzenia zwierzęcego jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Którą rybę przedstawiono na ilustracji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Schab i biodrówka to elementy rozbioru tuszy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Optymalna temperatura przechowywania lodów śmietankowych wynosi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Metodę chemiczną utrwalania surowca należy stosować do produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Na podstawie przedstawionego normatywu surowcowego dobierz metodę utrwalania kapusty białej.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Przedstawione na ilustracji wyposażenie magazynu o optymalnej temperaturze 10÷15°C i wilgotności 50÷65% należy stosować do przechowywania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
System jakości zdrowotnej żywności GMP nie dotyczy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Do krojenia mięsa pieczonego należy stosować deskę koloru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Na podstawie zamieszczonego sposobu wykonania należy sporządzić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Na postawie zamieszczonego normatywu surowcowego oblicz, ile szpinaku i mleka należy przygotować do sporządzenia 9 porcji szpinaku zasmażanego.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Przedstawiony na ilustracji sposób formowania należy zastosować do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Sporządzając krokiety z nadzieniem słonym, naleśniki należy uformować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Której czynności brakuje w zamieszczonym schemacie przedstawiającym technikę sporządzania boeuf Strogonow?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Przedstawione etapy składania i wałkowania należy zastosować do sporządzania ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzania „Pstrąga na niebiesko”?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Na ilustracji przedstawiono makaron
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować do sporządzenia budyniu serowego?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Do sporządzenia sałatki przedstawionej na ilustracji należy wykorzystać ser
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Zamieszczony wykaz surowców do sporządzenia ćwikły należy uzupełnić o korzeń
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Sporządzając tradycyjne gołąbki, należy użyć: kapusty białej, mięsa mielonego mieszanego oraz
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Do przygotowania greckiej musaki należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Tradycyjne bliny należy sporządzić z mąki
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Na ilustracji przedstawiono grzankę z jajem
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Brązowa piana powstająca podczas gotowania rosołu spowodowana jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Namoczona żelatyna w zimnej wodzie ulega
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Nóż przedstawiony na ilustracji należy zastosować do krojenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Które urządzenie przedstawiono na ilustracji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Przedstawione na ilustracji narzędzia należy stosować do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Podajnik ślimakowy, nóż czteroskrzydłowy i szarpak to elementy budowy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Które urządzenie przedstawiono na ilustracji?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Do zaparzania kawy po turecku należy stosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Naczynie o pojemności 250 ml przedstawione na ilustracji należy stosować do podania
Poprawnie
Niepoprawnie