Kwalifikacja T6 Sporządzanie potraw i napojów
październik 2013
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.6 – październik 2013
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.6 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytanieKtóra potrawa dostarcza po spożyciu najwięcej błonnika pokarmowego? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieKtóre warzywo należy do grupy warzyw owocowych?  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieKtóre surowce po spożyciu są najlepszym źródłem witaminy C? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieDo tłuszczów pochodzenia zwierzęcego należy zaliczyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieKtórą metodę oceny jakości żywności stosuje kucharz próbując sporządzoną potrawę? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieAby zapewnić optymalne warunki przechowywania mrożonej żywności, zamrażarki powinny utrzymywać temperaturę w zakresie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieSchłodzone elementy drobiowe należy przechowywać nie dłużej niż 48 godzin w temperaturze Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieZatrucie jadem kiełbasianym może spowodować spożycie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytaniePrzechowywanie ziemniaków w ciepłym i wilgotnym pomieszczeniu przyśpiesza proces ich Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieDobrą praktykę higieniczną określa się skrótem Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieDo przetworów utrwalanych cukrem należy zaliczyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieDo metod utrwalania żywności wysokimi temperaturami należy zaliczyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieHigrometr to urządzenie służące do pomiaru Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieUrządzeniem przedstawionym na zdjęciu jest  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytanieMagazyn podręczny w zakładzie gastronomicznym powinien znajdować się w jego części Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieDział ekspedycyjny zakładu gastronomicznego to połączenie jego części Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytanieZmywalnia naczyń kuchennych w zakładzie gastronomicznym powinna znajdować się w części Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieW strefie czystej zakładu gastronomicznego należy wykonywać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytanieKtóry zabieg polega na chemicznym niszczeniu drobnoustrojów? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytanieTechnikę smażenia w głębokim tłuszczu należy zastosować do sporządzania Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieKtóre wyroby są sporządzane z ciast zarabianych w naczyniu? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieRybę „po polsku” należy sporządzić techniką Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieGarnirowanie jest techniką Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieKtórą potrawę sporządzi kucharz wykorzystując następujące surowce: polędwicę wołową, smalec, cebulę, koncentrat pomidorowy, śmietanę, mąkę pszenną, wodę, przyprawy? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytanieNierozpadający się i zwięzły po ugotowaniu miąższ ziemniaka jest polecany Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieDo podstawowych składników ciast ziemniaczanych, oprócz ugotowanych ziemniaków, należy zaliczyć Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieZestaw przypraw Bouguet garni należy użyć do sporządzania Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieJasna zasmażka, mleko, sól, biały pieprz i gałka muszkatołowa są składnikami Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytaniePotrawy z warzyw kapustnych uzyskają delikatny smak, jeżeli będą gotowane z dodatkiem Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieKtóry deser należy zestalić żelatyną? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytanieZacieranie jajem kaszy krakowskiej przed jej gotowaniem ma na celu Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieAby nie dopuścić do dużych strat składników odżywczych podczas krojenia owoców, należy rozdrobnione surowce Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytanieZwiązki Maillarda powstają podczas produkcji Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytanieIle objętości wody należy użyć do przygotowania musu z jednej objętości kaszy manny? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytaniePodczas sporządzania wyrobów z ciasta drożdżowego, gluten zawarty w mące pszennej zwiększa Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieNiebieską deskę należy użyć do krojenia Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. PytaniePłuczko – obieraczka jest urządzeniem mechanicznym ułatwiającym obróbkę wstępną brudną Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieUrządzeniem przedstawionym na zdjęciu jest  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytanieDeser sporządzony z owoców ugotowanych w wodzie z dodatkiem cukru należy konsumentowi podać Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieKtórą z wymienionych zup należy podać w naczyniu przedstawionym na rysunku?  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
