Kwalifikacja T6 Sporządzanie potraw i napojów
styczeń 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.6 – styczeń 2015
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.6 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Warzywa strączkowe suche dostarczają po spożyciu organizmowi człowieka białka oraz
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Do warzyw strączkowych należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Pęczak otrzymuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Najwięcej witaminy A dostarczają po spożyciu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Do ryb słodkowodnych zalicza się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Który deser zagęszczany jest jajami?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Do środków żywnościowych trwałych należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Oliwę należy przechowywać w pomieszczeniu o temperaturze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Na podstawie danych zawartych w tabeli, określ maksymalny czas przechowywania bakłażanów.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
W wyniku których zmian czerstwieje pieczywo?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
System Dobrej Praktyki Higienicznej obejmuje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
GMP oznacza
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Który produkt powstał w wyniku zastosowania chemicznej metody utrwalania?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Do urządzeń magazynowych należy zaliczyć:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Do pomiaru wilgotności w magazynie surowców należy stosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Wykorzystując wszystkie surowce wymienione w normatywie, należy sporządzić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Na 1 porcję pierogów należy użyć 160 g ugotowanej wołowiny. Ile surowej wołowiny należy zamówić do sporządzenia 40 porcji pierogów, jeśli straty podczas jej obróbki cieplnej wynoszą 20%?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Do produkcji zapiekanki na 600 g makaronu należy użyć 150 g ugotowanej wieprzowiny. Ile ugotowanej wieprzowiny należy przygotować do sporządzenia zapiekanki z 3 kg makaronu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Której czynności brakuje w zamieszczonym schemacie przedstawiającym technikę sporządzania potrawy boeuf Strogonow?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Gotowanie w kąpieli wodnej jaj wybitych do szklanki to technika sporządzenia jaj
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Sznycel ministerski przed smażeniem należy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Paprykarz z kury jest potrawą
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Mięso na medalion należy formować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Na kotlety pożarskie należy przeznaczyć mięso
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Do sporządzenia sosu potrawkowego oprócz wywaru mięsnego należy użyć:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Bazą sosu tatarskiego jest sos
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Które elementy tuszy wołowej należy przeznaczyć na potrawy smażone?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
W trakcie zagęszczania zupy podprawą zacieraną
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Który sprzęt jest niezbędny do sporządzenia zacierek?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Do sporządzenia pasty z jaj należy użyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Wskaż, o której pojemności garnek należy użyć do ugotowania 5 dm3 grochu, który w czasie obróbki zwiększa swoją objętość o 200%?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Barszcz ukraiński jednoporcj owo należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Budyń z sera należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Do zupy krem z pieczarek należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Do zrazów wieprzowych w sosie własnym należy zaproponować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Do pieczonego indyka należy podawać wino
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Suflet należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Ile porcji deseru otrzyma się z 5 opakowań lodów o masie jednostkowej 1,5 kg, jeżeli na 1 porcję deseru należy użyć 100 g lodów?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Do krojenia gotowanych jaj należy użyć deski w kolorze
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Temperatura wewnątrz upieczonego kurczaka mierzona przez 2 minuty powinna wynosić nie mniej niż
Poprawnie
Niepoprawnie