Kwalifikacja T6 Sporządzanie potraw i napojów
wrzesień 2015
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.6 – wrzesień 2015
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- T.6 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Środkiem spożywczym bogatym w mioglobinę jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Którymi cechami charakteryzuje się patison?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Które warzywo jest zabarwione karotenem?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Do grupy owoców jagodowych należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Z jakiego elementu kulinarnego należy sporządzić potrawkę cielęcą?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Kaszę pęczak otrzymuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Do surowców o najkrótszym terminie do spożycia należy zaliczyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Na obecność włośni należy badać mięso
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Na podstawie danych w tabeli określ maksymalny czas przechowywania papryki
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Który z wymienionych surowców należy przechowywać w najniższej temperaturze?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Wskaż optymalne warunki przechowywania produktów zbożowych
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Mycie mięsa przed włożeniem do lodówki powoduje
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Która instrukcja stosowana w zakładzie gastronomicznym dotyczy systemu GHP?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Który produkt został utrwalony metodą biologiczną?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
W celu całkowitego zniszczenia drobnoustrojów w utrwalanej żywności należy zastosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Na podstawie normatywu surowcowego wskaż metodę utrwalania dyni
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Urządzenia przedstawionego na zdjęciu należy użyć do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Kuchnia gorąca nie może mieć bezpośredniego połączenia
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Pobrana z magazynu mąka ze śladami obecności szkodników
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Jeśli do produkcji 5 porcji potrawy zużyto 600 g surowca, to do sporządzenia 3 porcji tej potrawy należy przygotować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Mąka krupczatka, masło, jaja to składniki, których należy użyć do sporządzenia klusek
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Który deser należy sporządzić na podstawie przedstawionego normatywu
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Którego surowca brakuje w przedstawionym wykazie surowców, potrzebnych do sporządzenia pstrąga na niebiesko
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
Stopień wysmażenia steku well done charakteryzuje się
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Cztery filety uzyskuje się podczas filetowania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Forma rozdrabniania warzyw w piórka jest charakterystyczna dla
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Kisiel mleczny należy zagęścić
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Eklery i ptysie należy sporządzać z ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Befsztyk należy sporządzać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Krokiety z farszem z kapusty i grzybów należy formować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Do ugotowania 1 kg kaszy gryczanej na sypko należy przygotować wodę w ilości
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Wskaż, ile czasu należy zaplanować do upieczenia 15 porcji zapiekanek, jeżeli jednocześnie w czasie 30 minut można upiec 3 porcje.
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Zupę owocową należy zagęszczać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Podczas sporządzania wyrobów z ciasta drożdżowego gluten zawarty w mące pszennej zwiększa
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Związki Maillarda powstają podczas produkcji
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Delikatny smak kapusty włoskiej uzyskuje się dzięki gotowaniu jej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Przedstawioną na zdjęciu przystawkę do maszyny wieloczynnościowej należy stosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Steamery należy stosować do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Do zapiekania produktów należy stosować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Zupę szczawiową należy podawać
Poprawnie
Niepoprawnie