Kwalifikacja T9 Wykonywanie usług kelnerskich
styczeń 2018
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Kwalifikacja T.9 – styczeń 2018
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- T.9 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
-
Pytanie 1 z 40
1. Pytanie
Toksyczny związek gromadzony w ziemniakach przechowywanych w nieodpowiednich warunkach to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 2 z 40
2. Pytanie
Które z wymienionych grup produktów powinny być przechowywane w chłodni?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 3 z 40
3. Pytanie
Sous vide to technika obróbki cieplnej stosowana do sporządzania potraw
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 4 z 40
4. Pytanie
Który z wymienionych deserów jest zestalony na zimno?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 5 z 40
5. Pytanie
Kelner postępując zgodnie z proporcjami zamieszczonymi na rysunku, sporządzi kawę
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 6 z 40
6. Pytanie
Zakwas z mąki żytniej jest stosowany do sporządzania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 7 z 40
7. Pytanie
Do zapiekania kremu brulee służy
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 8 z 40
8. Pytanie
Sprzęt przedstawiony na rysunku ma zastosowanie do
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 9 z 40
9. Pytanie
Wałkowanie jest czynnością wykonywaną podczas sporządzania ciasta
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 10 z 40
10. Pytanie
Zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu galaretki o smaku truskawkowym do sporządzenia 20 porcji deseru należy wykorzystać
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 11 z 40
11. Pytanie
Stopień wysmażenia well done mięs po angielsku jest przedstawiony na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 12 z 40
12. Pytanie
Na rysunku przedstawiono prawidłowo sporządzony
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 13 z 40
13. Pytanie
Naczynie przedstawione na ilustracji służy do podawania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 14 z 40
14. Pytanie
Temperatura zakąsek gorących serwowanych gościom powinna wynosić co najmniej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 15 z 40
15. Pytanie
Kieliszek o pojemności 420 ml przedstawiony na rysunku, służy do podawania
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 16 z 40
16. Pytanie
Instrukcja osobistej higieny pracowników gastronomii zobowiązuje ich do umycia rąk
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 17 z 40
17. Pytanie
Deska o barwie czerwonej, zgodnie z zaleceniami systemu HACCP, ma zastosowanie do obróbki wstępnej
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 18 z 40
18. Pytanie
Monitorowanie ciągłości łańcucha chłodniczego mrożonek służy do eliminowania zagrożeń
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 19 z 40
19. Pytanie
Sommelier służy pomocą konsumentowi w zakresie wyboru
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 20 z 40
20. Pytanie
Stanowisko pracy, którego wyposażenie przedstawiono na rysunku, to stanowisko
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 21 z 40
21. Pytanie
Niepożądaną cechą osobowości w zawodzie kelnera jest
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 22 z 40
22. Pytanie
Do obsługi bankietu przez sześciu kelnerów należy przygotować minimum
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 23 z 40
23. Pytanie
Kelner przyjął zamówienie od trzech gości i w celu jego potwierdzenia powinien powtórzyć
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 24 z 40
24. Pytanie
W jakiej kolejności kelner powinien obsłużyć rodziców i dziecko, realizując złożone zamówienie?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 25 z 40
25. Pytanie
Podchodząc z prawej strony gościa kelner
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 26 z 40
26. Pytanie
Serwis piwa z butelki przy stole gościa polega na
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 27 z 40
27. Pytanie
Który przykład zapisu w karcie menu nie jest prawidłowy?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 28 z 40
28. Pytanie
Gościom preferującym obfity poranny posiłek złożony z: pancakes polanych syropem klonowym, płatków na mleku, jaj smażonych na boczku oraz wędlin, serów i pieczywa, kelner powinien zaproponować śniadanie
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 29 z 40
29. Pytanie
Konsumentowi stosującemu dietę niskokaloryczną kelner powinien zaproponować
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 30 z 40
30. Pytanie
Po konsumpcji obfitego obiadu gościom pełnoletnim można zaproponować alkohol
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 31 z 40
31. Pytanie
Naczynie szklane o pojemności 1000 ml, przedstawione na rysunku, to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 32 z 40
32. Pytanie
Do konsumpcji morszczuka pieczonego w ziołach podanego na purée selerowym należy wyłożyć sztućce
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 33 z 40
33. Pytanie
Talerzyk na odpadki należy ustawić w nakryciu stołu, jeśli gość zamówi
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 34 z 40
34. Pytanie
Nakrycie do konsumpcji sernika z sosem karmelowym jest przedstawione na rysunku
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 35 z 40
35. Pytanie
Pokaz sztuki kulinarnej wykonywany w obecności gościa z wykorzystaniem niewielkich ilości alkoholu to
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 36 z 40
36. Pytanie
Serwując gołąbki wegeteriańskie, kelner zastosuje chwyt zgodny z układem sztućców na rysunku. Który to będzie rodzaj serwisu?
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 37 z 40
37. Pytanie
Sposób obsługi, w którym gość wybiera potrawy z karty menu, a następnie kelner serwuje je, to serwis
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 38 z 40
38. Pytanie
Kelner realizując zamówienie lampki wina semi dry red, powinien podać kieliszek
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 39 z 40
39. Pytanie
Serwując obiad dla gości zgodnie z zamieszczoną informacją należy zastosować kolejność podawania potraw:
Poprawnie
Niepoprawnie
-
Pytanie 40 z 40
40. Pytanie
Który serwis obsługi powinni zastosować kelnerzy, stosując się do instrukcji serwowania dania głównego?
Poprawnie
Niepoprawnie