Kwalifikacja T3 Produkcja wyrobów piekarskich
styczeń 2019
Podsumowanie
0 z 40 pytań ukończone
Pytania:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
Informacja
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
Wyniki
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0)
Kategorie
- Nieskategoryzowany 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- Udzielono odpowiedzi
- Do sprawdzenia
- 
                        Pytanie 1 z 401. PytanieZiarno którego zboża jest przedstawione na rysunku? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 2 z 402. PytanieTłuszczem pochodzenia roślinnego jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 3 z 403. PytanieKtóry z wymienionych dodatków piekarskich nosi nazwę chlorku sodu? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 4 z 404. PytanieBezpośrednio po dostarczeniu do magazynu świeżych drożdży prasowanych magazynier przeprowadza ocenę Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 5 z 405. PytanieW ciągu 1 tygodnia piekarnia przyjmuje do magazynu 1,2 tony mąki. Ile kilogramów mąki przyjmie w ciągu 5 tygodni? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 6 z 406. PytanieOcena organoleptyczna surowców piekarskich polega na Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 7 z 407. PytanieKwaśna śmietana z widocznymi śladami pleśni Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 8 z 408. PytanieKtórą cechą powinny charakteryzować się dobrej jakości sery podpuszczkowe twarde przeznaczone do posypywania kęsów ciasta? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 9 z 409. PytaniePodczas oceny organoleptycznej surowiec określono jako zjełczały. Ocena ta dotyczy Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 10 z 4010. PytanieDo surowców, które należy przechowywać w temperaturze pokojowej, należą Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 11 z 4011. PytanieSurowcem o najdłuższym terminie przydatności do spożycia spośród podanych, jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 12 z 4012. PytanieOwoskop stosowany jest do oceny świeżości Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 13 z 4013. PytanieZmiany mikrobiologiczne w przechowywanych surowcach piekarskich wywołują Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 14 z 4014. PytanieZabieg deratyzacji zwalcza Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 15 z 4015. PytanieKtóry wyrób piekarski przedstawiono na rysunku? 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 16 z 4016. PytanieWyrobem piekarskim półcukierniczym jest Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 17 z 4017. PytanieKorzystając z normatywu surowcowego na chałki zdobne zamieszczonego w tabeli, oblicz zapotrzebowanie na jaja w przypadku użycia do produkcji 500 kg mąki. 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 18 z 4018. PytanieDo produkcji pieczywa tostowego należy użyć mąki Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 19 z 4019. PytanieStandaryzacja mąki zapewnia Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 20 z 4020. PytanieZawiesinę drożdży i wody nazywa się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 21 z 4021. PytanieZ których składników należy skorzystać, przygotowując rozczyn do produkcji bułek wyborowych? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 22 z 4022. PytanieCiasto żytnie o najwyższej jakości uzyska się, prowadząc proces metodą Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 23 z 4023. PytanieProwadzenie ciasta pszennego polegające na wytworzeniu podmłody, a następnie ciasta właściwego, jest metodą Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 24 z 4024. PytanieJaka będzie wydajność rozczynu, jeżeli na 100 kg mąki zużyto 75 litrów wody? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 25 z 4025. PytaniePrecle formuje się z Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 26 z 4026. PytanieDo podgrzewania i odmierzania wody w ciastowni stosuje się urządzenie nazywane Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 27 z 4027. PytanieDodanie do ciasta glutenu witalnego wpływa na Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 28 z 4028. PytanieNaważka ciasta to waga kęsa bezpośrednio Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 29 z 4029. PytanieKtóre czynniki mają wpływ na czas rozrostu końcowego uformowanych kęsów ciasta? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 30 z 4030. PytanieRozrost końcowy bułek kajzerek w komorze fermentacyjnej powinien odbywać się w zakresie temperatur Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 31 z 4031. PytaniePoprzez nacisk palcem wyrośniętych kęsów ciasta sprawdza się Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 32 z 4032. PytanieZastosowanie procesu mrożenia półproduktów piekarskich przed wypiekiem określa się jako Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 33 z 4033. PytanieChałki zdobne przed wypiekiem posypuje się kruszonką, sporządzoną z Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 34 z 4034. PytaniePiec piekarski z nieruchomym trzonem wypiekowym to piec Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 35 z 4035. PytaniePodczas wypieku uformowanych kęsów ciasta białka mąki ulegają denaturacji w zakresie temperatur Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 36 z 4036. PytanieWypiek 120 sztuk pieczywa drobnego w piecu modułowym trwa 15 minut. Ile sztuk pieczywa można wypiec w ciągu 1 godziny? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 37 z 4037. Pytanie100 g pieczywa zawiera 8 g białka, 2 g tłuszczu i 45 g węglowodanów. Oblicz wartość energetyczną 150 g pieczywa, wiedząc, że 1 g białka dostarcza 4 kcal, 1 g tłuszczu 9 kcal i 1 g węglowodanów 4 kcal. Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 38 z 4038. PytanieWadą wewnętrzną pieczywa jest wada Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 39 z 4039. PytanieZ której odmiany mąki wyprodukowano pieczywo, na opakowaniu którego widnieje informacja „chleb orkiszowy”? Poprawnie
 Niepoprawnie
 
- 
                        Pytanie 40 z 4040. PytanieUrządzenie przedstawione na rysunku służy do 
  Poprawnie Poprawnie
 Niepoprawnie
 
