Kwalifikacja T2 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
styczeń 2015
0 z 40 pytań ukończone Pytania:
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0) Materiał pomocniczy stosowany w produkcji babki drożdżowej stanowią Do peklowania schabu przy produkcji polędwicy sopockiej należy zastosować Jako surowiec podstawowy do produkcji spirytusu gorzelnie stosują Ocena organoleptyczna mleka surowego polega na badaniu Obróbka wstępna ogórków przy produkcji marynat obejmuje W celu usunięcia skórki ze śliwek i brzoskwiń należy wykonać czynność Przygotowując opakowania do aseptycznego pakowania soku jabłkowego, należy poddać je procesowi Do czyszczenia mleka przeznaczonego do produkcji serów należy wykorzystać Myjkę szczotkową należy zastosować do mycia Wialnia zbożowa stosowana jest do Urządzenie przedstawione na rysunku służy do Monitorowanie pracy komory parzelniczo-wędzarniczej, zgodnie z systemem HACCP, polega na Technologia produkcji pieczywa pszennego obejmuje następujące etapy: W produkcji margaryny podstawową operacją technologiczną jest Produkcją kawy instant zajmuje się przetwórstwo Do warzyw korzeniowych zalicza się Jaka jest optymalna temperatura tłuszczu podczas smażenia pączków? Które wartości parametrów należy zastosować do krótkotrwałej pasteryzacji mleka spożywczego? Podczas produkcji ogórków kiszonych zachodzi fermentacja Praca których urządzeń wymaga udokumentowania krytycznych punktów kontroli zgodnie z procedurami systemu HACCP? Oblicz, ile kilogramów zalewy należy przygotować, aby wyprodukować 5 ton ogórków zgodnie z podaną recepturą. Instrukcja higieny produkcji dotyczy Aby uzyskać mleko o zawartości dokładnie 3,2% tłuszczu, należy przeprowadzić jego Na podstawie danych zawartych w tabeli wskaż właściwy czas wypieku ciasta biszkoptowego o grubości 37 mm, gdy temperatura w komorze pieca wynosi 210°C. Ciasto beżowe formuje się przez W procesie produkcji kiełbasy zwyczajnej należy zastosować operację Które operacje wykonuje się przy produkcji frytek ziemniaczanych? Do produkcji makaronu należy zastosować suszarkę Rysunek przedstawia urządzenie do produkcji Stacje wyparne wykorzystywane są przy produkcji Do dokładnego rozdrabniania surowców przy produkcji parówek należy zastosować Do odczytu parametrów ciśnienia w autoklawie służy Ocenę organoleptyczną należy wykorzystać do określenia Mycie i dezynfekcję urządzeń oraz sprzętu w piekarni należy przeprowadzać zgodnie Do transportu towarów sypkich luzem stosuje się przenośnik Ile kartonów należy przygotować do zapakowania 1500 sztuk słoików dżemu morelowego, jeżeli w jednym kartonie mieści się 25 słoików? Cukier otrzymany z buraków cukrowych należy przechowywać Zgodnie z zasadami GHP, w celu wyeliminowania owadów w magazynie, należy zastosować Aby zapobiec jełczeniu smalcu wieprzowego podczas przechowywania w magazynie, należy Układ tnący w wilku do rozdrabniania mięsa stanowią:Podsumowanie
Informacja
Wyniki
Kategorie
1. Pytanie
2. Pytanie
3. Pytanie
4. Pytanie
5. Pytanie
6. Pytanie
7. Pytanie
8. Pytanie
9. Pytanie
10. Pytanie
11. Pytanie
12. Pytanie
13. Pytanie
14. Pytanie
15. Pytanie
16. Pytanie
17. Pytanie
18. Pytanie
19. Pytanie
20. Pytanie
21. Pytanie
22. Pytanie
23. Pytanie
24. Pytanie
25. Pytanie
26. Pytanie
27. Pytanie
28. Pytanie
29. Pytanie
30. Pytanie
31. Pytanie
32. Pytanie
33. Pytanie
34. Pytanie
35. Pytanie
36. Pytanie
37. Pytanie
38. Pytanie
39. Pytanie
40. Pytanie