Kwalifikacja T2 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
styczeń 2016
0 z 40 pytań ukończone Pytania:
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0) Który z materiałów jest najczęściej stosowany do produkcji beczek do piwa? Jak jest oznaczane tworzywo sztuczne, stosowane najczęściej do pakowania śmietany w kubki? Do produkcji kaszy jaglanej wykorzystuje się ziarno Który z owoców wykorzystywany do produkcji dżemów nie należy do jagodowych? Dodatkiem poprawiającym jakość mąki jest Który z podanych surowców nie jest surowcem podstawowym stosowanym w browarnictwie w Polsce? Opakowaniem jednostkowym bezzwrotnym do piwa jest Który surowiec należy zastosować do produkcji krochmalu? Którą grupę dodatków należy zastosować do produkcji masła ze śmietanki pasteryzowanej metodą tradycyjną? W ramach oceny organoleptycznej mąki nie przeprowadza się badania Jaki jest cel przesiewania mąki przy produkcji pieczywa? Kefir to napój mleczny, który uzyskuje się w wyniku fermentacji Peklowanie surowca mięsnego bez kości, obróbka po ociekaniu, formowanie i sznurowanie, osadzanie, wędzenie, obróbka cieplna, studzenie i chłodzenie – to etapy produkcji Jakie warunki powinny być zachowane podczas sterylizacji konserw o wsadzie 340 g masy mięsnej? Podczas produkcji mleka UHT należy zastosować następujące parametry obróbki: Ile kilogramów mięsa wieprzowego klasy II potrzeba do wyprodukowania 500 kg metki? Blanszowanie owoców polega na Obowiązująca kolejność wybranych etapów produkcji piwa to: Aby przeprowadzić temperowanie masy czekoladowej, należy Uzupełnij brakujący etap procesu produkcji parówek drobiowych. Nazwij oznaczony na schemacie znakiem zapytania etap procesu produkcji sera dojrzewającego. Pakowanie mięsa w osłonie gazów ochronnych polega na zastąpieniu powietrza W browarnictwie do gotowania brzeczki z chmielem stosuje się Do zabezpieczenia zbiornika sprężarki przed nadmiernym wzrostem ciśnienia powietrza służy Metalowe elementy maszyn poddane działaniu wilgotnego powietrza atmosferycznego są narażone na Które urządzenia należy zastosować do produkcji zakwasu używanego w produkcji masła i serów? Które urządzenie należy zastosować do rozdrobnienia (śrutowania) oczyszczonego ziarna? Wartość napięcia w instalacji elektrycznej jednofazowej w Polsce wynosi Do dokładnej homogenizacji składników farszu podczas produkcji kiełbas stosuje się Wirówka stosowana w produkcji cukru służy do Do kształtowania kęsów ciasta pszennego na bułki służą Wyróżnikiem oceny organoleptycznej dżemu nie jest ocena Zagrożeniem chemicznym w produkcie żywnościowym jest obecność Mycie w obiegu zamkniętym bez demontażu określone jest jako system Nadzór nad przestrzeganiem przepisów sanitarno-higienicznych w masarni prowadzi Do czynności związanych z magazynowaniem wyrobów gotowych nie należy Ile sztuk kartonów należy przygotować do zapakowania 2 880 słoików kompotów wiśniowych, jeżeli w jednym kartonie słoiki układane są w dwóch warstwach w rzędach po 3×4? Do transportu ziarna zbóż stosuje się Do zwalczania gryzoni w magazynie wyrobu gotowego stosuje się Celem dezynfekcji magazynu wyrobu gotowego jestPodsumowanie
Informacja
Wyniki
Kategorie
1. Pytanie
2. Pytanie
3. Pytanie
4. Pytanie
5. Pytanie
6. Pytanie
7. Pytanie
8. Pytanie
9. Pytanie
10. Pytanie
11. Pytanie
12. Pytanie
13. Pytanie
14. Pytanie
15. Pytanie
16. Pytanie
17. Pytanie
18. Pytanie
19. Pytanie
20. Pytanie
21. Pytanie
22. Pytanie
23. Pytanie
24. Pytanie
25. Pytanie
26. Pytanie
27. Pytanie
28. Pytanie
29. Pytanie
30. Pytanie
31. Pytanie
32. Pytanie
33. Pytanie
34. Pytanie
35. Pytanie
36. Pytanie
37. Pytanie
38. Pytanie
39. Pytanie
40. Pytanie