Kwalifikacja T2 Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
wrzesień 2015
0 z 40 pytań ukończone Pytania:
Rozwiąż test ponownie.
Już ukończyłeś quiz. Nie możesz rozpocząć jeszcze raz.
Zaczynamy... Zaczekaj na załadowanie się testu.
Musisz się zalogować, aby rozpocząć quiz.
Musisz ukończyć następujący quiz, aby rozpocząć ten:
udzielono odpowiedzi dobrze na 0 z 40
Twój czas:
Czas się skończył
Zdobyłeś 0 z 0 punktów, (0) Co oznacza przedstawiony piktogram? Głównym składnikiem budulcowym produktów żywnościowych są Surowcem pochodzenia zwierzęcego jest Przyswajalność białka jaja kurzego przez organizm człowieka wynosi około Do surowców oleistych w cukiernictwie zalicza się Do cukrów nie należy Surowcami podstawowymi do produkcji wędlin podrobowych są Ocena organoleptyczna czekolady polega na badaniu W produkcji ciast środkiem spulchniającym są Tanki do produkcji napojów fermentowanych powinny być wyposażone w mieszadła Do usuwania pestek śliwek służy Śmietana to produkt otrzymany ze śmietanki w wyniku jej Zamrażalnictwo to metoda utrwalania, w której żywność jest przechowywana w temperaturze nie wyższej niz Wskaż parametry pasteryzacji mleka przeznaczonego do produkcji serów dojrzewających. Smażenie ryb prowadzi się w zakresie temperatur Ile należy dodać pulpy owocowej, aby jej zawartość w 800 kg jogurtu smakowego wynosiła 13%? Wskaż nazwę brakującego etapu w zamieszczonym fragmencie schematu produkcji soków owocowych pasteryzowanych. Określ nazwę oznaczonego znakiem zapytania etapu w zamieszczonym fragmencie schematu produkcji oleju rzepakowego. Glazurowanie ciasta to Która nazwa odpowiada oznaczonej znakiem zapytania czynności w zamieszczonym fragmencie procesu produkcji jogurtu naturalnego metodą zbiornikową? W pierwszej fazie dojrzewania serów zachodzi Zamrażanie tuszek drobiowych najczęściej odbywa się metodą Metodą utrwalania mięsa nie jest Przedstawiona na zdjęciu część maszyny to Do pomiaru wilgotności służy Wskaż urządzenia, które wykorzystuje się w produkcji lodów. Do oddzielania cząstek stałych z powietrza służą Wskaż urządzenia, które wykorzystuje się do rozdrabniana twarogów. Cechą organoleptyczną nie jest Wskaż wyróżniki w ocenie organoleptycznej soków owocowych. Zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności procedury HACCP nie muszą być wdrażane podczas produkcji Do usuwania zanieczyszczeń tłuszczowych podczas mycia maszyn w obiegu zamkniętym nie należy używać Nadzór nad wykonywaniem przepisów sanitarno-higienicznych w piekarniach prowadzi Inspekcja System zapewniający bezpieczeństwo zdrowotne żywności to Przechowywanie margaryny w pomieszczeniu wilgotnym, słonecznym i ciepłym powoduje Utlenianie tłuszczów podczas magazynowania to przemiana Wskaż obowiązujący sposób przechowywania mąki. Ile palet należy przygotować do ułożenia 3 ton sera, jeżeli na palecie mieści się 20 kartonów po 15 kg? Do transportu mąki w workach w magazynie należy zastosować przenośnik Obecność pozostałości środków myjących w produkcie to zanieczyszczeniePodsumowanie
Informacja
Wyniki
Kategorie
1. Pytanie
2. Pytanie
3. Pytanie
4. Pytanie
5. Pytanie
6. Pytanie
7. Pytanie
8. Pytanie
9. Pytanie
10. Pytanie
11. Pytanie
12. Pytanie
13. Pytanie
14. Pytanie
15. Pytanie
16. Pytanie
17. Pytanie
18. Pytanie
19. Pytanie
20. Pytanie
21. Pytanie
22. Pytanie
23. Pytanie
24. Pytanie
25. Pytanie
26. Pytanie
27. Pytanie
28. Pytanie
29. Pytanie
30. Pytanie
31. Pytanie
32. Pytanie
33. Pytanie
34. Pytanie
35. Pytanie
36. Pytanie
37. Pytanie
38. Pytanie
39. Pytanie
40. Pytanie